Wat is Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) (2 dagdelen)?

< Ga terug naar overzicht
Categorie
Omgang met specifieke doelgroepen
Doelgroep
Vrijwilligers
Scholingstype
Organisatie
Renske Mol Training & Ontwikkeling
Locatie
MFA de Symfonie, Eilenbergstraat 250, 5011 EC Tilburg
Startdatum
06-11-2017
Vervolgdata
13-11-2017
Lestijd
19.00 - 21.30 uur
'Mijn hoofd is altijd in de war. Dat zie je alleen niet aan de buitenkant...' We komen allemaal mensen tegen met NAH, maar we zien het vaak niet aan de buitenkant. Mensen met NAH doen soms vrijwilligerswerk. En andersom: vrijwilligers ontmoeten soms mensen met NAH. Wat kun je doen als je iemand ontmoet wiens hoofd 'in de war' is?

Aanvullende informatie

Inhoud

In deze training leggen we je uit wat NAH is: hoe het ontstaat, hoe vaak het voorkomt en wat voor 'bijwerkingen' het met zich meebrengt. Ervaringsdeskundigen komen vertellen hoe het is om te leven met NAH. Wat voor lasten, maar misschien ook wat voor vreugde ze ervaren. Ze vertellen hoe hun leven veranderd is door het krijgen van een hersenletsel.

In de tweede bijeenkomst leggen we uit wat herstellen is. En op welke manier mensen met NAH kunnen herstellen, ook al is genezen niet mogelijk. Hoe kom je weer in je dagritme, hoe vind je weer kracht en plezier? Met jou gaan we in gesprek over je ervaringen met NAH. Hoe om te gaan met mensen die moeilijk praten? Of die moeilijk structuur kunnen aanbrengen in hun leven? 

Werkwijze

De workshop is interactief. Op het programma staan een ervaringsverhaal, uitleg over NAH met gebruik van een PowerPoint, ervaringsoefeningen en een filmpje. 

Voor wie?

Voor vrijwilligers die in contact komen met mensen die een hersenletsel hebben en voor alle andere geïnteresseerde vrijwilligers. Mogelijk zijn er deelnemers aanwezig die zelf een hersenletsel hebben en die uit eigen ervaringen mee kunnen praten.

Docent

Renske Mol en Riny Pepels (co-trainer), Renske Mol Training en Ontwikkeling. 

Aanmelden

Aub aanmelden vóór 16 oktober 2017. 

Aanvullende informatie

Deelnemers
Er zijn 4 plaatsen beschikbaar
Kosten
gratis