Conflicten: hoe ga jij hiermee om?

< Ga terug naar overzicht
Categorie
Communicatie en persoonlijke ontwikkeling
Doelgroep
Vrijwilligers
Scholingstype
Workshop
Organisatie
Sensitive Coaching
Locatie
nog niet bekend
Startdatum
03-10-2017
Vervolgdata
10-10-2017
Lestijd
19.00 - 22.00 uur
Ben jij weleens beland in een conflictsituatie? Waarvan je achteraf dacht: hoe ben ik hierin terecht gekomen? Nog sterker: hoe kom ik hieruit? Wanneer je terugkijkt naar dat moment, voelde je je toen kwader worden? Hoorde je op een moment zelfs niet meer wat hij/zij zei? Zag je dat de andere partij bozer werd? Wilde je op het laatst alleen nog je gelijk halen of klapte je dicht? Herken je dit bij jezelf of anderen in een conflict? In deze workshop gaan we in op welke emoties en behoefte meespelen tijdens een conflict. Het leren begrijpen van een conflict en hoe ga je ermee om. Een belangrijke vraag die speelt in conflictsituaties: wil je gelukkig zijn of wil je gelijk hebben?

Aanvullende informatie

Doel van de workshop

Bewustwording, herkennen en erkennen van verschillende vormen van conflicten. Het begrijpen van emoties en behoeftes die er spelen tijdens een conflict. Je krijgt meer inzicht in emoties van jezelf en van de ander en wat er gebeurt tijdens een conflictsituatie. Je krijgt kennis mee hoe je een conflict kunt begeleiden. Na de workshop ben je voorbereid wanneer er een conflictsituatie dreigt, begint of wordt uitgelokt. 

Inhoud

* Wat zijn de basisvormen van conflicten?
* Welke basis emoties komen naar boven tijdens een conflictsituatie?
* Welke vragen stel je tijdens een conflict?
* Hoe ga je om met een conflict?
* Hoe zorg je voor een win-win situatie? 

Meerwaarde van de workshop

Bewustwording, herkennen en erkennen van de verschillende conflictvormen. Het begrijpen van emoties en behoeften die spelen tijdens een conflict. Je krijgt meer inzicht in de emoties van jezelf en die van de ander. Ik geef je tips hoe je een conflict in de praktijk kunt begeleiden. Na de workshop weet je wanneer er een conflictsituatie dreigt, start of wordt uitgelokt. 

Docent

 Natscha van Weerden, Sensitive Coaching

Aanmelden

Aub aanmelden vóór 12 september 2017. 

Aanvullende informatie

Deelnemers
Er zijn 11 plaatsen beschikbaar
Kosten
gratis