Basiscursus autisme (2 dagdelen)

< Ga terug naar overzicht
Categorie
Zorg, welzijn en gezondheid | Omgang met specifieke doelgroepen
Doelgroep
Vrijwilligers
Scholingstype
Workshop
Organisatie
Amarantgroep
Locatie
Amarant Academie, Montfortanenlaan 13, Tilburg
Startdatum
03-11-2017
Vervolgdata
17-11-2017
Lestijd
09.00 - 12.30 uur
Veel mensen denken bij autisme meteen aan de film 'Rainman' of aan beelden van jonge kinderen die voortdurend heen en weer 'wiegen'. Maar autisme is zoveel meer. Het is een complexe stoornis met symptomen op verschillende terreinen. 'Autisme' verwijst naar een zeer diverse groep personen bij wie de sociale en andere problemen verschillen, met alle mogelijke soorten en combinaties van beperkingen. Deze cursus is een eerste kennismaking met de informatieverwerkingsstoornis autisme

Aanvullende informatie

Voor wie?

Deze basiscursus is bedoeld voor begeleiders en persoonlijk begeleiders en vrijwilligers die werken met cliënten met autisme en nog nooit eerder een cursus of opleiding gevolgd hebben over dit onderwerp.  

Inhoud

De cursus is een eerste kennismaking met de informatieverwerkingsstoornis autisme. In het eerste dagdeel wordt de stoornis globaal uitgelegd op medisch, cognitief en gedragsmatig niveau. In het tweede dagdeel wordt door middel van werkvormen de vertaalslag gemaakt naar de praktijk. Cursisten hebben binnen deze cursus de mogelijkheid om vraagstukken vanuit de praktijk aan te dragen. 
 

Docent

Docent van de Amarant Academie 

Aanmelden

Aub aanmelden vóór 13 oktober 2017. 

Aanvullende informatie

Deelnemers
Er zijn 16 plaatsen beschikbaar
Kosten
gratis