Zicht op psychische/psychiatrische problematiek (najaar)

< Ga terug naar overzicht
Categorie
Omgang met specifieke doelgroepen
Doelgroep
Vrijwilligers
Scholingstype
Themabijeenkomst
Organisatie
ContourdeTwern
Locatie
MFA Het Spoor, Schaepmanstraat 36, 5041 AR Tilburg
Startdatum
26-09-2018
Lestijd
19.00 - 22.00 uur
Onderzoek heeft aangetoond dat in Nederland ongeveer 1 op de 5 mensen aan een of andere geestelijke stoornis lijdt. Soms is het gedrag van mensen met psychische of psychiatrische problemen heel gewoon, maar soms ook helemaal niet. Als je met deze doelgroep werkt of contact hebt, heb je waarschijnlijk geregeld vragen over bijvoorbeeld de benaderingswijze van deze mensen. Tijdens deze cursus krijg je globale kennis over psychische en psychiatrische problematiek aangereikt.

Aanvullende informatie

Inhoud

In deze bijeenkomst krijg je globale kennis van psychiatrische stoornissen en inzicht in verschillende gedragingen, die met een stoornis samenhangen. Dit zijn voorwaarden om een goede relatie op te kunnen bouwen en te onderhouden. Daarnaast krijg je handvatten in het omgaan met deze doelgroep, waardoor je communicatie met mensen met een psychische beperking of een psychiatrische ziekte kan verbeteren.

Docent

Frits Rauh, senior preventiefunctionaris bij Indigo Brabant en Sonja Havens, coördinator Informele Zorg bij ContourdeTwern

Aanmelden

Vóór 5 september 2018.

Bijzonderheden

Deze themabijeenkomst is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in psychische/psychiatrische stoornissen en hier meer over wil weten.

Aanvullende informatie

Deelnemers
Er zijn 10 plaatsen beschikbaar
Kosten
gratis