Kinderen begeleiden in de natuur (mei)

< Ga terug naar overzicht
Categorie
Overig
Doelgroep
Vrijwilligers
Scholingstype
Training
Organisatie
Het Bewaarde Land
Locatie
nog niet bekend
Startdatum
09-05-2018
Lestijd
Natuur en kinderen, een fantastische combinatie. Toch komt nog maar één derde van de kinderen jaarlijks in de natuur. Het Bewaarde Land laat al meer dan 10 jaar kinderen met hun klasgenoten die natuur in al haar facetten ontdekken en ervaren. Het Bewaarde Land is een project van het IVN.
IVN ziet de natuur als het beste leslokaal voor kinderen. Een plek waar ze alle ruimte krijgen om spelenderwijs de wereld te ontdekken, er te leren en te groeien. Heb jij ervaring in het begeleiden van kinderen en wil je jouw liefde voor de natuur met ze delen? Dan is vrijwilliger worden in Het Bewaarde Land wellicht iets voor jou.

Aanvullende informatie

Wachters

In Het Bewaarde Land zijn de wachters de vrijwilligers die de kinderen in kleine groepjes begeleiden. Op speelse wijze maken zij hun groepje vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, “sluipspelletjes” doen en zingen. We richten ons daarbij op kinderen van groep 4, 5 en 6 van het  basisonderwijs. Gedurende drie weken brengen zij elke week één volle dag door midden in de natuur.  

Opleiding

Jouw opleiding tot wachter begint met een driedaagse training op één van de Bewaarde Landlocaties. Daarna loop je drie dagen mee met een ervaren wachter. Na deze opleiding bepaal je zelf hoe vaak je een groepje kinderen wilt begeleiden. Er staan twee trainingen gepland dit voorjaar, te weten op: vrijdagen 16, 23 en 30 maart en op de woensdagen 9, 16 en 23 mei.  

Waar?

Het Bewaarde Land wordt in Brabant op dit moment op drie locaties aangeboden, te weten in natuurgebied Kampina (Boxtel), Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen (Udenhout) en in Rosmalen op de Nulandse Heide.  

Meer informatie of aanmelden

Aanvullende informatie

Deelnemers
Er zijn 9 plaatsen beschikbaar
Kosten
gratis