Save the date! Het Zilverbrein 2018

< Ga terug naar overzicht
Categorie
Omgang met specifieke doelgroepen | Zorg, welzijn en gezondheid
Doelgroep
Iedereen
Scholingstype
Themabijeenkomst
Organisatie
de Bibliotheek Midden-Brabant
Locatie
CC Jan van Besouwhuis, Thomas van Diessenstraat 1, 5051 RJ Goirle
Startdatum
19-09-2018
Lestijd
vanaf 19.30 uur
Op woensdag 19 september 2018 is het Wereld Alzheimerdag. Naar aanleiding hiervan staat om 19.30 uur, in de kapel van CC Jan van Besouw, het jaarlijks Zilverbrein gepland. De avond is gratis te bezoeken, alle inwoners van de gemeente Goirle-Riel zijn van harte welkom, maar ook andere geïnteresseerden natuurlijk.. Kom luisteren, kijken en beleven wat dementie doet en kan betekenen.

Aanvullende informatie

Programma

Documentaire “Hold Tight”
Over accepting Alzheimer’s van de Goirlese Evie Sparidaens (afstudeerwerk Dutch Design Academy 2017). Op indrukwekkende wijze toont zij hoe haar tante omgaat met haar aan Dementie lijdende moeder. Vanavond laten we zien hoe design en ons bewust kan maken van maatschappelijke issues (én raken).

Bibliotheek University
De Goirlese Dr. Harm Krugers, universitair hoofddocent UvA (hersenonderzoek), legt uit hoe de cellen in ons brein veranderen door Alzheimer, een college van niveau. Hoe werkt het geheugen eigenlijk? Hoe is het mogelijk dat een verzameling van hersencellen voor de meest gedetaileerde herinneringen kan zorgen? Wat gebeurt er in onze hersenen en met ons geheugen bij ziekte van Alzheimer?

Harm Krugers is als Hersenonderzoeker verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij onderzoekt hoe stress en emoties ons geheugen beïnvloeden, ook in relatie tot de Ziekte van Alzheimer. Hij heeft een groot aantal wetenschappelijke publicaties op zijn naam en bekleed verschillende (inter)nationale bestuursfuncties op het gebied van hersenen en gedrag. Eerder ook te zien bij Omroep Max én: geboren en getogen in Goirle.

Pop-Up Alzheimer Café
Monique Valk (dementieconsulente) interviewt taboedoorbrekend een Goirlese inwoner met dementie. Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant laat hier zien wat praten en delen kan doen.

“Heddegijdègezeetgehad?”
Samen kijken we met een lach naar Dementie, want humor is en blijft belangrijk.

Deze avond bijwonen?

  • Deelnemen aan Het Zilverbrein is gratis. Graag wel van te voren even aanmelden via mail.
  • Niet aanmelden via oranje aanmeldknop hieronder!

Aanvullende informatie

Deelnemers
Er zijn 12 plaatsen beschikbaar
Kosten
gratis