Verduurzamen begint bij jezelf

< Ga terug naar overzicht
Categorie
Overig
Doelgroep
Geïnteresseerden
Scholingstype
Bijeenkomst
Organisatie
de Bibliotheek Midden-Brabant
Locatie
Wijkcentrum Koningshaven, Kruisvaardersstraat 32c Tilburg
Startdatum
02-10-2018
Lestijd
19.00-21.00 uur
De Bibliotheek Tilburg Centrum organiseert samen met Wijkcentrum Koningshaven in het wijkcafé op 2 oktober een avond over duurzaamheid. Klimaatopwarming, overstromingen, verwoestende stormen, droogtes, oceanen vol plastic. Bij deze problemen denk je al snel: wat ik eraan kan doen is te klein om een verschil te maken. Is dat écht zo?

Aanvullende informatie

Inhoud

  • Peter Smith van Klean (Klagen Loont Echt Absoluut Niet) laat in een boeiende presentatie zien dat deze denkfout funest is. Hij vertelt over hoe wij zelf, door anders te gaan denken en handelen, de oplossing kunnen zijn voor deze wereldse problemen. Met het slagen van zijn project 'The Power of One' verwacht hij dat we allemaal een prachtige toekomst tegemoet gaan.
  • Pim Roijakkers, projectcoƶrdinator van ContourdeTwern, vertelt over hoe hij zich inzet voor een duurzame inzet van mensen. Hij begeleidt vrijwilligers en kijkt samen met hen hoe ze het beste vorm kunnen geven aan hun wens wat te betekenen voor anderen of de omgeving.
  • Jean Nahhas, vrijwilliger en wijkbewoner, vertelt over hoe hij zich, ondanks zijn beperkingen, heeft ontwikkelt en zichzelf daarom duurzaam kan blijven inzetten.  

Programma

  • 19.00 uur  Inloop
  • 19.30-20.00 uur  Pim Roijakkers en Jean Nahhas:  'Mensen zijn geen wegwerpartikel'
  • 20.00-20.45  Peter Smith": 'The Power of One' 

Vooraf aanmelden is niet nodig!

Aanvullende informatie

Deelnemers
Er zijn 5 plaatsen beschikbaar
Kosten
gratis