Mentale weerbaarheid (1) en (2)

< Ga terug naar overzicht
Categorie
Zorg, welzijn en gezondheid
Doelgroep
Geïnteresseerden
Scholingstype
Workshop
Organisatie
Bibliotheek LocHal
Locatie
Bibliotheek LocHal, Burg. Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg
Startdatum
19-11-2019
Vervolgdata
mentale weerbaarheid (2): 09-12-2019
Lestijd
19.30-21.00 uur
Bij deze workshops krijg je handvatten aangereikt over hoe je makkelijker kan leren omgaan met de tegenslagen die het leven nu eenmaal in petto heeft. De trainingen zijn gebaseerd op ACT, een relatief nieuwe stroming in de psychologie, waarbij geleerd word om meer volgens je persoonlijke waarden te leven en 'psychisch ongemak' te leren accepteren. De trainingen bevatten veel praktische oefeningen en je kan het heel snel toepassen op je eigen leven en werk.

Aanvullende informatie

Een beetje meer bewegen en iets minder stress

Wie wil dat nu niet? In 2018 zijn we binnen de Bibliotheek Midden-Brabant gestart met dit traject. Een traject van een beetje meer bewegen, wat gezonder eten en iets minder stress :-)! De methodiek van het zetten van kleine haalbare stapjes om je doelen te halen, sprak erg aan. Het traject zorgde ook voor een bewustwordingsproces over gezond leven.  Het heeft veel deelnemers aan het denken gezet en in beweging gebracht. Daarom bieden we deze workshops ook dit jaar weer aan, maar nu speciaal voor al onze vrijwilligers.

Trainer Peter Verbeek

Over de trainer Peter Verbeek: Peter is mede-eigenaar van het Platform ‘It’s my life’, met een innovatieve manier om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Meer weten…kijk dan hier: https://www.itsmylife24.nl/about.html#

Iedere bijeenkomst begint Peter met uit te leggen waarom we doen wat we doen. En waarom het zo moeilijk is omdat patroon te doorbreken. Het is zeker niet jou schuld dat het regelmatig niet lukt! Daarna volgen tips hoe iedereen in kleine haalbare stapjes, toch een gezonder maar nog steeds gezellige leefstijl kan ontwikkelen. 

Aanvullende informatie

Deelnemers
Er zijn 3 plaatsen beschikbaar
Kosten
gratis