V•Day | Fondsen, sponsoring, subsidies en meer

< Ga terug naar overzicht
Categorie
Fondswerving en sponsoring
Doelgroep
Geïnteresseerden | Bestuurders vrijwilligersorganisaties
Scholingstype
Themabijeenkomst | Lezing
Organisatie
Vrijwilligers Tilburg
Locatie
MFA Het Spoor, Schaepmanstraat 36, 5041 AR Tilburg
Startdatum
26-11-2019
Lestijd
19:30 - 22:00 uur
Soms heeft je (sport)vereniging, stichting of burgerinitiatief wat extra financiële ruimte nodig. Voor een evenement, een verbouwing of een nieuw project. Maar waar haal je het geld vandaan?

Aanvullende informatie

Geld, geld, geld

Voor bijna elke organisatie die bestaat uit vrijwilligers, is het een crime om elk jaar weer te zorgen voor voldoende middelen.
Zijn de leden bereid om meer contributie te betalen? Kunnen we aan meer donateurs komen? Vinden sponsoren ons als klein clubje wel interessant?  Sponsors zoeken, hoe pakken we dit aan? Weten wij genoeg van de landelijke fondsen? Zijn we op de hoogte van de gemeentelijke subsidieregelingen?

En als we het geld hebben:
Weten we waar het geld blijft? En zo ja, weten we dan of het goed besteed was? Maken we vooraf een heldere begroting van de verwachte uitgaven? Hoe bewaken we de uitgaven?

Fondsen en meer

Er zijn meerdere mogelijkheden om je wensen te realiseren. Trainer Jeroen Hankel is gespecialiseerd in subsidie- en fondsenwerving. Daarnaast signaleert en vertaalt hij kansen om alternatieve financieringsmogelijkheden in te zetten.

Hij zal aangeven wat de verschillen zijn tussen fondsen, subsidies en sponsoring. Welke vorm van financiering het meest geschikt is en hoe je toegang kunt krijgen tot de financiers. Daarnaast geeft hij aan wat de alternatieven zijn.

Anuschka Polfliet, adviseur vrijwilligerswerk en projectleider Mooi Zo Goed Zo, vertelt hoe zij kleinschalige wensen van bewoners en vrijwilligers in Tilburg die de leefbaarheid in de stad verbeteren en het sociale gezicht versterken, weet te realiseren. 

Voor wie

Deze bijeenkomst is geschikt voor bestuurders van Tilburgse vrijwilligersorganisaties en voor bewoners en vrijwilligers in Tilburg, die de leefbaarheid in de stad verbeteren en het sociale gezicht versterken.

V•Day | Inspireer

V●Day is het netwerkevent voor vrijwilligerswerk in Tilburg en wordt georganiseerd door VrijwilligersTilburg.
De vorm en inhoud kan per keer variëren van een netwerkcafé zonder agenda tot een georganiseerd inspiratie- of kenniscafé. 

Tijdens deze avond maak je kennis met andere organisaties die met vergelijkbare vragen /kwesties zitten. V●Day is dé plek om kennis te delen met elkaar.

Aanvullende informatie

Deelnemers
Er zijn 5 plaatsen beschikbaar
Kosten
gratis