Op donderdag 22 maart konden vrijwilligers uitgebreid kennismaken met vrijwilligerswerk tijdens de Vrijwilligersmarkt bij Avans Hogeschool in Tilburg. Meer dan 250 bezoekers trokken langs de stands van 48 organisaties.

V•DAY is verbinden

De Vrijwilligersmarkt is georganiseerd onder de noemer 'V•Day', het netwerkplatform voor vrijwilligerswerk in Tilburg. Tijdens V•Day staat verbinden, netwerken centraal. Vrijwilligersorganisaties maken kennis met elkaar of met potentiële vrijwilligers.

Deze markt was daar een uitstekend moment voor. Naast de 40 organisaties die vrijwilligers zochten, waren onder ook medewerkers van de Gemeente Tilburg aanwezig, afdeling Werk & Inkomen, Feniks, Het Taalnetwerk, Quiet Community, de Blauwe Maan, ContourdeTwern, de Vrijwilligersacademie en onze collega's van de Steunpunten Vrijwilligerswerk in de wijk en uit Goirle.

Meer dan 250 bezoekers

Er zijn 1001 redenen om vrijwilligerswerk te doen. Meer dan 250 bezoekers hadden minstens één zo reden. Ze waren op zoek naar een leuke daginvulling, werkervaring of op zoek naar mensen om zich heen.

Een deel van de mensen kwam gericht op zoek naar vacatures. Een ander deel liet zich informeren over wat de mogelijkheden waren en waar men op moest letten.
Wat is vrijwilligerswerk? Wat past bij mij? Mag ik vrijwilligerswerk doen naast een uitkering? Ben ik wel verzekerd?

Aan de slag

Voor veel organisaties was het een succesvolle middag. Naast het netwerken hebben ze namen van geïnteresseerden genoteerd. Deze organisatie kunnen aan de slag met bellen, mailen, afspraken maken en kijken of ze de potentiele vrijwilligers kunnen verleiden.

Mensen die nog geen vrijwilligerswerk gevonden hebben kunnen terecht op onze Vacaturebank of bij een Steunpunt Vrijwilligerswerk in hun buurt.