De verwachtingen zijn overtroffen!
22 maart heeft ContourdeTwern samen met Avans Hogeschool Tilburg, de Gemeente Tilburg en ruim 40 organisaties met veel plezier de vrijwilligersmarkt georganiseerd. Het was een geslaagde middag. 250 bezoekers, een bezoekersaantal dat onze verwachting oversteeg, maakten kennis met een groot aanbod van organisaties die met vrijwilligers werken. Zij gingen samen het gesprek aan, er werd informatie uitgewisseld en velen maakten een vervolgafspraak omdat direct duidelijk werd dat er een ‘klik’ was. Daarnaast werd de workshop over vrijwilligerswerk goed bezocht, ontdekten bezoekers via de vrijwilligerstest wat voor vrijwilligerswerk bij hen past en werd informatie ingewonnen over het aanbod van cursussen en trainingen voor vrijwilligers.

Resultaten

Omdat we graag willen weten hoe de bezoekers de vrijwilligersmarkt hebben ervaren, hebben we hen gevraagd een evaluatie in te vullen. 136 bezoekers hebben hier gehoor aan gegeven en 80% van hen heeft de vrijwilligersmarkt als zeer informatief, waardevol en leuk ervaren. Een groot aantal heeft minimaal 1of 2 vervolgafspraken gemaakt met een van de deelnemende organisaties. En bezoekers die nog geen afspraak hebben gemaakt, geven aan dat zij dit alsnog gaan doen. De bezoekers scoorden de vrijwilligersmarkt gemiddeld met een dikke 7,5. Een mooi resultaat! Als bedankje voor het bezoek en het invullen van de evaluatie ontvingen de bezoekers een mooie zonnebril of 2 zwem/schaatskaartjes en dat werd gewaardeerd.

 

Complimenten en tips

We hebben vele tips en complimenten mogen ontvangen deze middag. De tips nemen we mee voor een volgende editie van de vrijwilligersmarkt en de complimenten delen we met iedereen die heeft bijgedragen aan de organisatie van deze middag.

Vervolg

We geven graag een vervolg aan het succes van deze vrijwilligersmarkt. We gaan met de ontvangen feedback aan de slag en ons beraden hoe een volgende editie eruit zou moeten gaan zien.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de vrijwilligersmarkt en vrijwilligerswerk in Tilburg, volg ons dan op de social media via vrijwilligerstilburg.