Lees hier elke maand onze nieuwsbrief van de vrijwilligersacademie.

De nieuwsbrief van de Vrijwilligersacademie online!

Download hier de nieuwsbrief van de Vrijwilligersacademie. 

Cursusaanbod

Klik hier voor het actuele cursusaanbod

Een vol najaarsprogramma!

Verduurzamen begint bij jezelf

De Bibliotheek Tilburg Centrum organiseert samen met Wijkcentrum Koningshaven een avond over duurzaamheid. Klimaatopwarming, overstromingen, droogtes etc. Bij deze problemen denk je al snel: wat ik eraan kan doen is te klein om een verschil te maken. Maar is dat écht zo? Peter Smith van Klean (Klagen Loont Echt Absoluut Niet) laat zien dat deze denkfout funest is en vertelt over het project ‘The Power of One’. Daarnaast vertellen Pim Roijakkers (ContourdeTwern) en vrijwilliger en wijkbewoner Jean Nahhas over duurzame inzet van mensen. Lees meer.

2 oktober, 19.00 uur, Wijkcentrum Koningshaven, Kruisvaarderstraat 32c te Tilburg.

Aan Tafel College: Burn-out onder jongeren

Fontys Hogeschool Pedagogiek en SJS organiseren sinds mei 2017 de avondcolleges ‘Aan Tafel College’. Elke twee maanden komen jeugdprofes-sionals bijeen voor een Aan Tafel, waar een inhoudelijk thema uitgediept wordt. Jeugdprofessionals, ervaringsdeskundigen, docenten en studenten bereiden de bijeenkomsten voor en delen hun kennis en ervaringen. Op 30 oktober vindt het eerstvolgende avondcollege plaats. Het thema van dit college is 'burn-out onder jongeren'. Meer informatie vind je hier.

30 oktober, 18.45 uur, Fontys Hogeschool Pedagogiek Tilburg.

Trainingen MEE regio Tilburg

MEE regio Tilburg biedt vanaf nu ook trainingen voor vrijwilligers aan!

MEE is een organisatie die als doel heeft dat mensen met een beperking mee kunnen doen in de maatschappij. Als vrijwilliger kom je met veel mensen in aanraking. Dit kunnen ook mensen zijn met een licht verstandelijke beperking en/of autisme. In de trainingen leer je hoe je deze mensen kunt herkennen en hoe je op een goede manier kunt aansluiten bij deze mensen. MEE hoopt je te ontmoeten bij één of meerdere trainingen:

  • Herkennen van en omgaan met mensen met een licht verstandelij-ke beperking (14 en 21 november, 19.00-21.30 uur)
  • Kunst van ontmoeten & Kunst van vragen stellen (27 november en 4 december, 19.00- 21.30 uur)
  • Herkennen van en omgaan met mensen met autisme (10 en 17 december, 19.00-21.30 uur)

Uitgebreide informatie over deze boeiende cursussen kun je vinden op onze website.

Breng je organisatie onder de aandacht van Tilburgse vrijwilligers!

Heeft jouw organisatie ruimte om vrijwilligers van buitenaf deel te laten nemen aan jullie cursussen, workshops of bijeenkomsten? Geef het aan ons door en wij vermelden het op onze website of in onze Nieuwsbrief. Op deze manier breng je je eigen organisatie extra onder de aandacht van Tilburgse vrijwilligers. Een goede manier om nieuwe vrijwilligers kennis te laten maken met jouw organisatie!