Download de nieuwsbrief

Klik hier om de nieuwsbrief te downloaden.

Cursusaanbod

Klik hier voor het actuele cursusaanbod

Kenniskans

Met ‘Kenniskans’ daagt de Bibliotheek Midden-Brabant bedrijven en orga-nisaties uit om hun kennis te delen met de inwoners van Tilburg. Door middel van KennisKans kunnen geïnteresseerden gratis deelnemen aan cursussen die normaal gesproken binnen de muren van een organisatie blijven. Vanuit de gedachte van een leven lang leren en van een heden-daagse economie waarin kennis delen steeds belangrijker wordt.

Op het programma staan allerlei interessante bijeenkomsten in een inspi-rerende omgeving, o.a.:

  • Schrijfcollege Enne Koens, 8 november, 14.00-15.30 uur
  • Meer bewegen, 26 november, 10.00-11.30 uur
  • Leren omgaan met stress, 10 december, 10.00-11.30 uur

De bijeenkomsten vinden plaats bij de Kennismakerij in de Spoorzone. Het volledige programma en informatie over alle bijeenkomsten kun je vinden op de website.

Samen dementievriendelijk, de methode GOED

In deze training leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen.

Maandag 26 november 2018, 13.00-16.00 uur

Meer informatie vind je hier.

Omgaan met levensvragen

Cliënten/bewoners maken veel door als het gaat om leven met beperkingen en het verliezen van dierbaren en gezondheid. Soms maken zij daar opmerkingen over of stellen zij zich vragen bij het leven. In deze interactieve workshop van De Wever wordt hier verder op ingegaan. Heel interessant!

 Woensdag 12 december, 14.00-15.30 uur bij De Hazelaar

 Voor informatie en aanmelden klik je hier.

Dag van de mantelzorg

10 november is de Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden rond die dag activiteiten georganiseerd om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. In Tilburg is er een hele week lang aandacht voor dit thema. Je leest hier meer over alle activiteiten in de week van 5-10 november.