Vrijwilligers werven

Ben jij een maatschappelijke organisatie die op zoek is naar vrijwilligers Plaats dan een vacature! Vrijwilligers kunnen jouw organisatie goed helpen. Andersom heeft vrijwilligerswerk voor Tilburgse burgers ook een toegevoegde waarde. Om bijvoorbeeld een gat in het cv te voorkomen of de Nederlandse taal te leren.

Onze Vacaturebank is slechts één van de vele mogelijkheden om vrijwilligers te werven. Onze Vrijwilligerspunten denken graag een keer met je mee.

Let op: Begin pas met werven als je vrijwilligersbeleid in orde is. Want wat doe je als een kandidaat binnengehaald hebt? Hoe hou jij die enthousiast voor jouw organisatie?

Vrijwilligersbeleid met de 6B's

Vrijwilligers binden en behouden
Je hebt vrijwilligers gevonden voor jouw organisatie. Dan is het belangrijk om ze ook te behouden. Want niets is zo vervelend als telkens iemand te moeten inwerken die dan vervolgens weer vertrekt. 

Vrijwilligersbeleid
Zorg voor een goed vrijwilligersbeleid. Voor de betaalde krachten heb je een personeelsbeleid dat officieel is vastgelegd. Voor jouw vrijwilligers is het ook verstandig om het een en ander vast te leggen. Dit kan gaan over reiskosten, vrijwilligersvergoedingen, deelname aan trainingen etc. 

Werk aan je vrijwilligersbeleid volgens de 6 B's. Download hier het document 'Stappen naar Vrijwilligerswerk' van Arcon.

Minder gedoe met vrijwilligers

Vrijwilligers zetten zich in voor de maatschappij. Dat vraagt niet om belemmerende regels, maar juist om ruimte en vrijheid, mogelijk gemaakt door de gemeente. Gemeenten en kabinet werkten daar afgelopen jaren aan.

Welke maatregelen zijn precies genomen? En vooral, wat kunnen vrijwilligersorganisaties zelf ondernemen? Deze brochure bevat onder andere een overzicht van genomen maatregelen, tien tips voor vrijwilligersondersteuning door gemeenten en hoofdstukken over onkostenvergoedingen, uitkeringen, verzekeringen, VOG en de tegenprestatie.

Download de publicatie (externe link).

Heb je vragen of hulp nodig?

Gaan je vragen over het vrijwilligersbeleid of een onderdeel hiervan?

Bel 013 549 86 46 of mail naar infovrijwilligerswerk@contourdetwern.nl 
Kom je liever langs? Kijk dan welk Vrijwilligerspunt bij jou in de buurt zit en maak een afspraak. 

Zoek je direct contact met een adviseur die jouw organisatie mogelijk kan ondersteunen?

Lees dan de tekst over onze Adviesbrigade.