Waarderen van Vrijwilligers


Een Nationale Vrijwilligersdag? Is dat nodig? Uiteraard: Net zoals je elke dag je moeder waardeert, geef je op Moederdag ook wat extra aandacht. De meeste verenigingen en stichtingen die met vrijwilligers werken hebben een vrijwilligersbeleid. Zij weten als geen ander wat het toverwoord is om vrijwilligers te 'vinden en binden': Aandacht. De organisaties die aandacht voor hun eigen vrijwilligers hoog in het vaandel hebben staan, hebben zelden een tekort aan vrijwilligers. Hun vrijwilligers zijn ambassadeur geworden van de club.
Lees meer >

Tilburgse bedrijven steunen verenigingen en goede doelen


Op de Beursvloer worden hulpvragen vanuit verenigingen en maatschappelijke organisaties ingevuld door aanbiedingen vanuit het Tilburgse bedrijfsleven. Bij deze ‘matches’ worden mankracht, materialen en kennis aangeboden. De ontvangende partij zet hier een interessante tegenprestatie tegenover. Zo ontstaat er voor beide partijen een win-win-situatie.
Lees meer >

Winnaar Jongerenvrijwilligersprijs 2020


Naast de Vrijwilligersprijzen van de gemeente Tilburg in de categorie ‘Vrijwilliger’ en ‘Vrijwilligersorganisatie’, bestaat er ook de Jongerenvrijwilligersprijs. Deze prijs wordt toegekend door een deskundige jury aan een (groep) vrijwilliger(s) die op jonge leeftijd een uitzonderlijke bijdrage lever(t)(en) aan de stad en de samenleving. Dit jaar valt deze grote eer te beurt aan het bestuur van Serve the City Tilburg van het schooljaar 2019-2020. Serve the City Tilburg is een vrijwilligersorganisatie die vrijwilligersprojecten organiseert waar studenten-vrijwilligers zich voor kunnen aanmelden en daardoor de stad een beetje mooier maken.
Lees meer >

Filmpjes genomineerden


De drie genomineerde vrijwilligers van het jaar stellen zich voor met een filmpje.
Lees meer >

V•Day | Tijd voor Actie | Infographics 2020


In totaal vulden 153 Tilburgse maatschappelijke organisaties het kansen- en behoeftenonderzoek in dat wij in het voorjaar 2020 uitvoerden.
Lees meer >

Bereikbaarheid Vrijwilligerspunten


Tot nader bericht zijn onze Vrijwilligerspunten dicht voor bezoek. Wel zijn we telefonisch en per e-mail bereikbaar. Ook onze Vacaturebank voor vrijwilligerswerk blijft 24/7 beschikbaar.
Lees meer >

schenking van 302 bedankjes!


Op de foto enkele vrijwilligers van de Quiet.
Lees meer >

Nieuwsbrief Vrijwilligersacademie februari


We hebben weer volop cursussen, workshops, trainingen en events voor jou klaar staan. Kijk in de nieuwsbrief of er iets tussenzit voor jou of voor je vrijwilligers.
Lees meer >

Webinar: de Vrijwilligersreis


Kijk mee met de Vrijwilligersreis Je heb een website, doet iets op social media en hebt een vrijwilligersvacature uitgezet op een lokale vacaturebank. Laat ze nu maar komen die vrijwilligers.
Lees meer >

Thema-avond fondsenwerving goed ontvangen


Op dinsdag 26 november vond de V•DAY plaats met als thema Fondsen, Subsidies, Sponsoring en meer. De avond werd bezocht door 40 geïnteresseerden vanuit diverse verenigingen, stichtingen en burgerinitiatieven. De presentaties werden verzorgd door Anuschka Polfliet en Jeroen Hankel.
Lees meer >

Winnaars Tilburgse Vrijwilligersprijzen 2019


Faaisa Cabdi is de Tilburgse 'Vrijwilliger van het jaar'. De vrijwilligersorganisatie van 2019 is Kindervakantiewerk Tilburg. Evy Ligtvoet wint, zo was al bekend, de Jongerenvrijwilligersprijs. (foto: De winnaars van de vrijwilligersprijzen. /Jolanda van Iersel)
Lees meer >

Dank je wel, vrijwilliger


Ook dit jaar ontvangen vrijwilligers uit de gemeente Tilburg een bedankje voor hun belangeloze inzet voor de stad en haar inwoners. In een speciaal daarvoor ingerichte webshop kunnen vrijwilligers een presentje uitzoeken. Dit jaar is de webshop geopend van 5 november tot en met 16 december. De tegoedbon is tot en met 31 januari 2010 te verzilveren.
Lees meer >

Profileren kun je leren


Op dinsdag 24 september stond onze V•DAY in het teken van profileren. Hoe profileer je je vrijwilligersorganisatie offline en online? Hiervoor hadden we twee sprekers uitgenodigd, Guido van Beek en Heleen van Egmond.
Lees meer >

Het gesprek aangaan met eenzame vrijwilligers


Als vrijwilligerscoördinator heb je te maken met allerlei verschillende vrijwilligers. Sommigen voelen zich eenzaam. Voor hen is een goede sfeer en oprechte aandacht extra belangrijk. Aan de buitenkant is niet te zien hoe iemand zich voelt en met gevoelens van eenzaamheid lopen mensen niet graag te koop. Om erachter te komen of iemand zich in een kwetsbare situatie bevindt, is er maar één instrument: het gesprek.
Lees meer >

Vacaturebank up-to-date


Onze vacaturebank is weer up-to-date. Alle vacatures dateren van 2019. Dat betekent dat de mensen die op zoek gaan naar een vacature een hele grote kans hebben dat ze een leuk en passende klus kunnen vinden. Wil je als organisatie ook actuele vacatures plaatsen? Log dan in met je account voor 'Mijn Eigen Dossier'.
Lees meer >
info en advies man met bord

Informatie en Advies | Nieuwsbrief


Vrijwilligersorganisaties vinden bij Vrijwilligers Tilburg actuele informatie en deskundig advies over zaken als onkostenvergoeding, verzekeringen, vrijwilligerscontracten en rechtspositie. We zijn ook een serieuze gesprekspartner voor instanties en overheden die mede het vrijwilligersbeleid bepalen. Vrijwilligers Tilburg speelt in op de behoefte aan ondersteuning van veel vrijwilligersorganisaties bij het vinden en benutten van nieuwe financieringsbronnen als fondsen en sponsors. Neem voor meer informatie contact op met een van onze adviseurs Vrijwilligerswerk. Bel (013)5498646 of mail naar infovrijwilligerswerk@contourdetwern.nl.
Lees meer >

Vrijwilligers schenken bedankjes


Tijdens de actie VrijwilligersbedankT konden vrijwilligers die actief zijn in Tilburg een bedankje kiezen uit de webshop. Het was ook mogelijk om je welverdiende bedankje te doneren aan de Quiet Community. Maar liefst 337 vrijwilligers gaven hun bedankje weg!
Lees meer >

Vrijwilligersmarkt 19 maart succesvol


Op dinsdag 19 maart organiseerden we onze jaarlijkse vrijwilligersmarkt. Net als vorig jaar tijdens de Dutch Happiness Week. Want uit diverse onderzoeken blijkt dat vrijwilligerswerk bijdraagt aan je geluksgevoel.
Lees meer >

Plaats nu zelf je vacature


Onze nieuwe Vacaturebank staat al een tijdje online. Vanaf nu kunnen ook organisaties zelf hun vacatures plaatsen en beheren. Na de invoering van AVG (privacywetgeving) hebben we de beveiliging van de persoonsgegevens grondig doorlopen en getest. Organisaties met een account kunnen via de website Mijn Eigen Dossier inloggen: mijneigendossier.cdet.nl
Lees meer >

Een nieuwe naam


We hebben een nieuwe naam voor onze Steunpunten Vrijwilligerwerk. Het was de trouwe volgers vast al opgevallen maar nu is het officieel.
Lees meer >

V•Day | Jongerenproof


Op maandag 12 november vond de themabijeenkomst plaats 'Maak je organisatie jongerenproof'. Op deze pagina tref je een impressie van de avond en de inhoud van de workshops.
Lees meer >

BeChallenged013 interviews


BeChallenged013 is het vrijwilligerswerk voor en door jongeren. Het zet zich in voor jongeren die vastlopen op verschillende gebieden. Ons doel is om deze jongeren (i.s.m. school en andere samenwerkingspartners) een toekomstperspectief te bieden waar zij volledig achter staan en gelukkig mee zijn. Dit doen we door een traject met hen aan te gaan waar ze zichzelf én hun talenten leren (her)ontdekken middels een zelf ontwikkelde methodiek. Door ervaring op te doen in het vrijwilligerswerk werken de jongeren aan hun talenten, werknemersvaardigheden en de 21e eeuwse vaardigheden.
Lees meer >
foto flyer

Minder Gedoe met vrijwilligers


Vrijwilligers zetten zich in voor de maatschappij. Dat vraagt niet om belemmerende regels, maar juist om ruimte en vrijheid, mogelijk gemaakt door de gemeente. Gemeenten en kabinet werkten daar afgelopen jaren aan.
Lees meer >

Seksuele grensoverschrijding


Na talloze misstanden rond seksueel misbruik in de kerk en de Jeugdzorg, staat nu ook de internationale sportwereld volop in de schijnwerpers. Seksuele grensoverschrijding komt blijkbaar vaker voor dan je denkt. Overal. Dus kan het iedereen overkomen. Vrijwilligers Tilburg wil daarom samen met Blauwe Maan én jou het onderwerp bespreekbaar maken.
Lees meer >
foto microfoon

Interviews met vrijwilligers


Ruim een kwart van de Tilburgers doet vrijwilligerswerk. Wie zijn zij en wat is hun drijfveer? In een vijfdelige serie stelt het Vrijwilligers Tilburg een aantal van hen aan u voor. De interviews zijn in 2015 gepubliceerd in het Stadsnieuws.
Lees meer >

Vrijwilligersverzekeringen: uitbreiding van de polis


Gemeente Tilburg heeft een VNG vrijwilligersverzekering afgesloten voor alle inwoners. Het verzekerd bedrag per ongeval is verhoogd en naast vrijwilligers en mantelzorgers, vallen nu ook mensen die een tegenprestatie leveren voor hun bijstandsuitkering onder de verzekering. Vrijwilligerswerk wordt steeds belangrijker. Daarom heeft de VNG samen met Centraal Beheer de VNG vrijwilligersverzekering opnieuw bekeken en uitgebreid.
Lees meer >

Mogen vrijwilligers betaalde krachten vervangen?


In tijden van bezuiniging kunnen sommige maatschappelijke functies alleen overeind blijven doordat vrijwilligers bereid zijn ze te vervullen. Hiervoor zouden dan vrijwilligers betaalde krachten moeten vervangen. Of dit kan en mag, en onder welke voorwaarden, levert een complexe discussie op. Vereniging NOV stelt zich op het standpunt dat vrijwilligers in bepaalde omstandigheden betaalde krachten kunnen vervangen. Er is echter een aantal randvoorwaarden waaraan voldoen moet worden wanneer vrijwilligers betaalde krachten gaan vervangen.
Lees meer >

Stembus gesloten


De stembus voor de verkiezing van de Vrijwilligersprijzen gemeente Tilburg is gesloten. Op 7 december zal de uitslag bekend gemaakt worden.
Lees meer >

Mensen maken Tilburg


Er zijn meer mensen in ons land die vrijwilligerswerk doen dan je misschien denkt. Hun werk is van grote waarde, soms letterlijk van levensbelang. Wie bij een hartstilstand hulp nodig heeft, kan soms gered worden omdat een buurtgenoot als vrijwilliger klaarstaat om een AED te bedienen. Vrijwilligerswerk is een verbindende factor in Nederland. Het maakt van eenlingen een eenheid en ons land en leven mooier, warmer, completer en rijker.
Lees meer >