CityTrainer 25+

< Ga terug naar overzicht
Categorie
Talent ontwikkelen in de sport
Doelgroep
Geïnteresseerden vanaf 14 jaar (2 cursusgroepen 14+ (jongeren) en 25+ (volwassenen)
Scholingstype
Cursus
Organisatie
Gemeente Tilburg, CityTrainer
Locatie
nog niet bekend
Startdatum
02-11-2020
Lestijd
19.00-21.00 uur
CityTrainers zijn jongeren en (jong)volwassenen die hun talent willen ontwikkelen in de sport. Na het volgen van de cursus 'Ik train mijn stad' zijn ze in staat om zelfstandig sportactiviteiten te organiseren of te ondersteunen in hun wijk of stad. De cursus wordt afgesloten met een eindpresentatie waarbij de cursisten een certificaat ontvangen. Ze dragen bij aan een creatieve, sportieve en sociale omgeving.
Ben jij in de leeftijd 14+ of 25+ en wil je vette sportevents in Tilburg organiseren? Word dan CityTrainer en ontdek al je creatieve en sportieve talenten.

Aanvullende informatie

City Trainer

CityTrainer is een landelijke participatie methode waarbij wordt uitgegaan van talent en ingezet wordt op persoonlijke ontwikkelingen en vier vaardigheden: 
- Presentatie
- Samenwerken
- Ontwikkelen
- Organiseren & Begeleiden

Er worden twee verschillende CityTrainer-cursussen aangeboden, een voor 14+ en een voor 25+. Daarnaast wordt er 'in schools' de cursus Eventtrainer aangeboden en op basisscholen wordt er gewerkt met junior CityTrainers. 

CityTrainer Junior

Op steeds meer Tilburgse basisscholen wordt er gewerkt met  CityTrainers junior. Deze leerlingen leren hoe ze speluitleg geven aan hun medeleerlingen en hoe ze nieuwe spellen kunnen bedenken. 

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten bestaan uit interactieve en praktische lessen waarin vaardigheden worden aangeleerd die nodig zijn om (sport) activiteiten/trainingen voor te bereiden, uit te leggen en te begeleiden. Daarnaast gaan we aan de slag met promotie, omgang doelgroep en het gericht leren geven en ontvangen van TOP(S) en TIP(S). Iedereen heeft zijn eigen talent(en) waarmee aan de slag kan worden gegaan, van coach tot trainer en van organisator naar scheidsrechter. Het trainingsgedeelte wordt afgesloten met een ‘Bewijs van Deelname en een beoordeling.

Praktijk

De praktijk houdt in dat je 15 uur praktijkervaring opdoet onder begeleiding van een praktijkbegeleider. De praktijkbegeleider wordt samen geregeld en moet vooraf bekend zijn. Je draait mee bij trainingen, activiteiten of events. Met onze ondersteuning kun je je eigen initiatieven vorm geven. Nadat de 15 uur met een voldoende is afgesloten, ga je je voorbereiden op jouw eindpresentatie tijdens de Certificaatuitreiking. Hier ontvang je het officiële CityTtrainer Certificaat en kun je aan de slag.

Persoonlijke begeleiding

De Cursusleider en de Praktijkbegeleider maakt je wegwijs ‘achter de schermen’ bij jouw praktijkplaats (vereniging/wijk/ school). We dragen zorg voor een goede persoonlijke begeleiding, zodat jij jouw talent verder kan (door)ontwikkelen, zowel tijdens de cursus als na de cursus.

Opbouw

  • - Bijeenkomsten: 7 a 8 bijeenkomsten van +/- 2 uur
  • - Praktijk: 15 uur ervaring opdoen
  • - Voorbereiding eindpresentatie: 1 bijeenkomst van 1,5 uur
  • - Certificaatuitreiking: nog niet bekend

Start cursussen: 

  • 25+: maandag 2 november, 19.00-21.00 uur (starten bij minimaal 8 deelnemers)
  • 14+: dinsdag 3 november, 18.30-20.30 uur (starten bij minimaal 8 deelnemers)

Aanmelden en/ of vragen alleen op de volgende manier:

Neem contact op met Marieke van der Linde op telefoonnummer 06-41658854 of stuur een mail naar citytrainer@tilburg.nl

Aanvullende informatie

Deelnemers
Er zijn 10 plaatsen beschikbaar
Kosten
gratis