Reanimatie AED baby's, kinderen en volwassenen (3 avonden)

< Ga terug naar overzicht
Categorie
Zorg, welzijn en gezondheid
Doelgroep
Ouders/opvoeders | Vrijwilligers | Geïnteresseerden
Scholingstype
Cursus
Organisatie
Vrijwilligersacademie Tilburg
Locatie
MFA Het Spoor, Schaepmanstraat 36, 5041 AR Tilburg
Startdatum
07-10-2020
Vervolgdata
14 en 28 oktober
Lestijd
19.30-21.30 uur
Weet jij wat je moet doen bij een hersenschudding? Je hoopt het nooit nodig te hebben, maar reanimatie kan een leven redden. Dat van je kind, je partner, je familielid of je buur. Dan wil je toch niet machteloos toe staan kijken? In 3 avonden leer je van het Rode Kruis alle ins en outs van EHBO en Reanimatie, zodat jij niet met lege handen bij bijvoorbeeld een ongelukje thuis of een slachtoffer op straat staat. Uiteraard zijn er tijdens Covid-19 extra aandachtspunten waar je op moet letten; ook daar kan het Rode Kruis je alles over vertellen.

De reanimatie van baby’s en kinderen vraagt speciale aandacht. Niet alleen is de oorzaak van een hartstilstand bij een baby of kind vaak anders, ook vragen het verschil in grootte en bouw een andere uitvoering van de reanimatie.Tijdens de cursus reanimatie aan baby’s en kinderen leer je hoe je moet handelen. Je oefent onder begeleiding van een Rode Kruis EHBO-instructeur op een reanimatiepop.
De cursus wordt afgesloten met een Rode Kruis certificaat.

Aanvullende informatie

De cursus is helaas vol. Heb je interesse om bij een eventuele afmelding alsnog deel te nemen aan deze cursus? 

Stuur dan een e-mail naar infovrijwilligersacademie@contourdetwern.nl o.v.v. cursusnaam, jouw naam en telefoonnummer. Mocht er onverwachts nog plaats zijn, dan ontvang je hierover van ons een bericht.