Is er leven na 'Het leven van een loser?' (over boeken, (voor)lezen en meer)

< Ga terug naar overzicht
Categorie
Overig
Doelgroep
Vrijwilligers | Geïnteresseerden
Scholingstype
Workshop
Organisatie
Vrijwilligersacademie Tilburg
Locatie
Bibliotheek LocHal, Burg. Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg
Startdatum
08-10-2020
Lestijd
Van 19.00 uur tot 20.00 uur
De workshop wordt verzorgd door een leesconsulent van de Bibliotheek Midden-Brabant.

Waarom is lezen nog steeds belangrijk in onze digitale maatschappij? En welke boeken lezen kinderen van 7 tot 10 jaar graag? In deze workshop krijg je hierover meer informatie.

Aanvullende informatie

Inhoud

Als vrijwilliger die taalondersteuning biedt aan kinderen in de leeftijd van 7 tot 10 jaar is het belangrijk dat je weet waar de belangstelling van kinderen naar uit gaat, maar is het nog belangrijker om ze van daaruit een klein stapje vooruit te helpen. In deze workshop maak je kennis met populaire jeugdboeken, maar laten we je ook zien welke boeken je kunt aanraden als Het Leven van een Loser, Dummie de Mummie, Niek de Groot of de Waanzinnige Boomhut uit zijn. Boeken die net zo leuk, grappig of spannend zijn, maar net iets meer doen voor de taalontwikkeling en de woordenschat.

Daarnaast laten we je ervaren hoe belangrijk voorlezen is, ook voor oudere kinderen, en hoe je dat goed/ leuk/ spannend doet. We laten je ook zien hoe je kinderen op een leuke manier kunt laten kennismaken met boeken die ze anders links zouden laten liggen.

Werkwijze

Een boekproeverij, waarbij verschillende soorten boeken voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 10 jaar worden besproken, in combinatie met informatie en tips. 

Voor wie?

Voor alle vrijwilligers die taalondersteuning geven aan kinderen in de leeftijd van 7 tot 10 jaar en/of ge├»nteresseerd zijn in informatie over (voor)lezen aan kinderen in die leeftijdscategorie. 

Aanvullende informatie

Deelnemers
Er zijn 8 plaatsen beschikbaar
Kosten
gratis