Gun jij alle kinderen een gouden toekomst?

Gun jij alle kinderen een gouden toekomst?

Plaats:
Binnenstad, Groenewoud, Het Zand, Heyhoef, Stokhasselt, Theresia
Categorie:
Erop uit, Taal & lezen, Maatjes & buddy's
Jongeren
Ja
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

Een gouden toekomst; dat wil toch elke moeder voor haar kind. Maar soms kun je als moeder je kind niet goed helpen. Bijvoorbeeld bij het leren van de taal. Omdat je zelf niet in Nederland bent opgegroeid. Jij wel? Wil jij dan met een moeder en kind spelenderwijs (door middel van een (taal)spelletje, (voor)lezen, samen eropuit gaan) de taal oefenen?

Vanuit de afdeling R-Newt Kids Thuis van ContourdeTwern zijn we voortdurend op zoek naar vrijwilligers die graag iets willen betekenen voor gezinnen met jonge kinderen (4 tot en met 10 jaar) die moeite hebben met de Nederlandse taal. Als vrijwilliger oefen je spelenderwijs met een kind de taal en vervul je een voorbeeldfunctie voor zijn/haar ouder(s). Taalplezier staat daarbij voorop.

Heb jij affiniteit met taal en kinderen? Beschik jij over veel geduld? En heb jij - voor een periode van (ongeveer) 20 weken - een paar uurtjes per week tijd? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het volgen van een basiscursus (drie bijeenkomsten) en het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (kosten worden door de organisatie betaald) is een voorwaarde. 

Wij bieden scholing, begeleiding (individueel en in groepsverband via thema- en terugkombijeenkomsten) en ondersteuning. We vinden het belangrijk dat een vrijwilliger en een gezin goed bij elkaar passen. In het kennismakingsgesprek komen daarom nadrukkelijk de verwachtingen en de mogelijkheden van de vrijwilliger en vanuit de organisatie aan de orde. Er wordt een onkostenvergoeding geboden.

Wat maakt het werk de moeite waard?
De dankbaarheid van een gezin. Dat je de taalontwikkeling van een kind een stimulans kunt geven en daarmee een aanzet probeert te geven aan het vergroten van de kansen voor een kind. En natuurlijk die lach op zijn/haar gezicht.

Werktijden:
Een aantal uurtjes per week (in onderling overleg te bepalen).

Aannameprocedure:
Vooraf vindt er een kennismakingsgesprek plaats met een beroepskracht van het team R-Newt Kids Thuis.

  • De vraag van Marianne is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Young Impact Helpt
  • Marianne is eerder via deze website geholpen
  • Marianne heeft 3 aanbevelingen ontvangen
Laat Marianne weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo ContourdeTwern
Geplaatst door:
Profielfoto van Marianne
40% profielsterkte
Bedankt voor het melden
Geplaatst door:
Profielfoto van Marianne
  • De vraag van Marianne is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Young Impact Helpt
  • Marianne is eerder via deze website geholpen
  • Marianne heeft 3 aanbevelingen ontvangen
Jongeren
Ja
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bedankt voor het melden

Meer vragen van Marianne namens ContourdeTwern

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Taalplezier voor een taalarm gezin Binnenstad, Groenewoud, Het Zand, Heyhoef, Stokhasselt, Theresia Erop uit, Taal & lezen, Maatjes & buddy's
  Sleep deze ouder door 'n lastige periode Binnenstad, Groenewoud, Het Zand, Heyhoef, Stokhasselt, Theresia Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
  Word coach: geef je tijd aan 'n kind Binnenstad, Groenewoud, Het Zand, Heyhoef, Stokhasselt, Theresia Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
  Steuntje in de rug voor ouder zonder thuis Binnenstad, Groenewoud, Het Zand, Heyhoef, Stokhasselt, Theresia Gezelschap, Taal & lezen, Maatjes & buddy's