csrf
VrijwilligersTilburg logo
VrijwilligersTilburg

Maak een eenzame oudere in jouw buurt blij!

Wil jij een steentje bijdragen aan het leven van een oudere bij jou in de buurt? Jij kan het verschil maken. Word vrijwilliger bij Oma’s Soep! Wij zijn Oma’s Soep, een snel groeiende sociale onderneming die eenzaamheid onder ouderen tegengaat door jong en oud samen te brengen. Dit doen we door ouderwets gezellige kookdagen te organiseren, bezoekjes te brengen aan eenzame ouderen in de buurt en door buitengewone evenementen te organiseren. Dit alles financieren we door de verkoop van onze verse en gezonde soepen en maaltijden in de foodservice en retail. Inmiddels zijn we in 14 steden actief en bezoeken we wekelijks meer dan duizend ouderen door heel Nederland. Het is ons doel om zoveel mogelijk ouderen blij te maken en daar kan jij ons bij helpen! Wekelijks organiseren we op dit moment door heel Nederland twee soorten activiteiten. Kookdagen De Kookdagen van Oma’s Soep staan altijd in het teken van gezelligheid en plezier. Het is een unieke combinatie om met jong en oud samen heerlijke soepen te maken. Tijdens de Kookdagen worden groentes gebruikt die anders weggegooid zouden worden. De Kookdagen worden op verschillende locaties georganiseerd en deelname duurt ongeveer 3 uur. Een middag vol bordspelletjes, sterke verhalen, nog meer grappen en natuurlijk heerlijke soep! Soep-aan-huis dagen Met de Soep-aan-huis dagen bereiken we de ouderen die gezelschap het hardst nodig hebben. Via lokale huisartsen, fysio’s, de supermarkt bij jou om de hoek en nog vele andere supporters bereiken wij een grote groep kwetsbare ouderen. Wekelijks brengen wij pakketjes vol met onze heerlijke soep, een motiverend kaartje en een verrassing aan huis bij ouderen bij jou in de buurt. Pak een moment om samen met jouw buur gezellig een kopje koffie te drinken, een wandeling te maken of samen iets te ondernemen. De Soep-aan-huis dag wordt wekelijks vanuit een vaste locatie georganiseerd en deelname duurt ongeveer 2-3 uur. Jouw glimlach, gezellige praatje of kort contact momentje kan een wereld van verschil maken voor onze ouderen. Iedereen is welkom bij Oma’s Soep en meedoen is zowel voor vrijwilligers als voor ouderen gratis. Meld je aan door een kijkje te nemen op onze website bij jouw stad voor actuele data, tijden en locaties. NIEUW! Oma's Pen/Belvriend Naast onze wekelijkse activiteiten door heel Nederland, brengen we vanaf nu ook jong en oud met elkaar in contact om Pen- of Belvriend te worden. Dat houdt in dat vrijwilligers en ouderen elkaar af en toe een kaartje/brief sturen of bellen, waardoor er een persoonlijke band ontstaat. Zo gaan we eenzaamheid op nóg grotere schaal en op een dieper niveau tegen. Doe je mee? Neem een kijkje op onze pagina waar alle opa's en oma's staan die het leuk zouden vinden om met iemand zoals jij in contact te komen. Ontdek hun hobby's en interesses, laat een berichtje achter bij degene die jou aanspreekt, en wie weet heb je binnenkort een nieuwe vriend(in) om mee te schrijven of bellen!

Lees meer

structureel

Theresia

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Wil jij een steentje bijdragen aan het leven van een oudere bij jou in de buurt? Jij kan het verschil maken. Word vrijwilliger bij Oma’s Soep!

Wij zijn Oma’s Soep, een snel groeiende sociale onderneming die eenzaamheid onder ouderen tegengaat door jong en oud samen te brengen. Dit doen we door ouderwets gezellige kookdagen te organiseren, bezoekjes te brengen aan eenzame ouderen in de buurt en door buitengewone evenementen te organiseren. Dit alles financieren we door de verkoop van onze verse en gezonde soepen en maaltijden in de foodservice en retail.

Inmiddels zijn we in 14 steden actief en bezoeken we wekelijks meer dan duizend ouderen door heel Nederland. Het is ons doel om zoveel mogelijk ouderen blij te maken en daar kan jij ons bij helpen! Wekelijks organiseren we op dit moment door heel Nederland twee soorten activiteiten.

Kookdagen
De Kookdagen van Oma’s Soep staan altijd in het teken van gezelligheid en plezier. Het is een unieke combinatie om met jong en oud samen heerlijke soepen te maken. Tijdens de Kookdagen worden groentes gebruikt die anders weggegooid zouden worden. De Kookdagen worden op verschillende locaties georganiseerd en deelname duurt ongeveer 3 uur. Een middag vol bordspelletjes, sterke verhalen, nog meer grappen en natuurlijk heerlijke soep!

Soep-aan-huis dagen
Met de Soep-aan-huis dagen bereiken we de ouderen die gezelschap het hardst nodig hebben. Via lokale huisartsen, fysio’s, de supermarkt bij jou om de hoek en nog vele andere supporters bereiken wij een grote groep kwetsbare ouderen. Wekelijks brengen wij pakketjes vol met onze heerlijke soep, een motiverend kaartje en een verrassing aan huis bij ouderen bij jou in de buurt. Pak een moment om samen met jouw buur gezellig een kopje koffie te drinken, een wandeling te maken of samen iets te ondernemen. De Soep-aan-huis dag wordt wekelijks vanuit een vaste locatie georganiseerd en deelname duurt ongeveer 2-3 uur. Jouw glimlach, gezellige praatje of kort contact momentje kan een wereld van verschil maken voor onze ouderen.

Iedereen is welkom bij Oma’s Soep en meedoen is zowel voor vrijwilligers als voor ouderen gratis. Meld je aan door een kijkje te nemen op onze website bij jouw stad voor actuele data, tijden en locaties.

NIEUW! Oma's Pen/Belvriend
Naast onze wekelijkse activiteiten door heel Nederland, brengen we vanaf nu ook jong en oud met elkaar in contact om Pen- of Belvriend te worden. Dat houdt in dat vrijwilligers en ouderen elkaar af en toe een kaartje/brief sturen of bellen, waardoor er een persoonlijke band ontstaat. Zo gaan we eenzaamheid op nóg grotere schaal en op een dieper niveau tegen. Doe je mee? Neem een kijkje op onze pagina waar alle opa's en oma's staan die het leuk zouden vinden om met iemand zoals jij in contact te komen. Ontdek hun hobby's en interesses, laat een berichtje achter bij degene die jou aanspreekt, en wie weet heb je binnenkort een nieuwe vriend(in) om mee te schrijven of bellen!

Praktische informatie

request.details.practical_information.time_investment

Wekelijks 2 tot 4 uur

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

Locatie

Theresia

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

TOMaatjes voor nieuwkomers kinderen!
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Almere, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

TOMaatjes voor nieuwkomers kinderen!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website. Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Groepsleider bij Meet Us! (Jouw woonplaats)
Rotterdam, Utrecht, Breda, Tilburg, 's-Hertogenbosch, Eindhoven, Amersfoort, Amsterdam, 's-Gravenhage, Middelburg, Lelystad, Arnhem, Nijmegen, Maastricht, Venlo, Roermond, Heerlen, Helmond, Roosendaal, Bergen op Zoom, Dordrecht, Delft, Gouda, Leiden, Hilversum, Alkmaar, Den Helder, Purmerend, Apeldoorn, Harderwijk, Deventer, Zwolle, Enschede, Emmen, Assen, Groningen, Leeuwarden, Almelo, Heerenveen, Hoogeveen, Harlingen

Groepsleider bij Meet Us! (Jouw woonplaats)

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Meet Us! Nederland

Wil jij een eigen jongerengroep (18 t/m 28 jaar) opstarten in jouw eigen stad of dorp? Bij ons krijg jij deze mooie, unieke kans! Wat moet je doen? - een geschikte plek voor de maandelijkse ontmoetingsbijeenkomsten zoeken (dit doen we samen) - zorgen voor de namensbekendheid in jouw woonplaats (dit doen we samen) - 1x per maand een ontmoetingsbijeenkomst regelen van twee uur lang. (denk aan spelletjes, een kletspot? drankjes en snacks... misschien heb jij nog ideeën?) - leuke, zelfbedachte groepsactiviteiten bedenken en later inplannen voor alle groepsleden (dit kán samen) - aanwezig zijn bij een aantal groepsactiviteiten en het organiseren hiervan (zoveel activiteiten als je zelf wilt!) Lijkt jou dit iets waar je veel voldoening uit kan halen? Top! Stuur dan eventjes een bericht naar mij via NLvoorelkaar. Hopelijk, tot snel! - Lisa van Meet Us! Nederland

Jongeren
Bestuurslid Vrijwilligers bij KidsCare Kenia
Amsterdam, Alkmaar, Hilversum, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Leeuwarden, Haarlem, Leiden, Delft, Dordrecht, Amersfoort, Zeist, Tilburg, Breda, 's-Hertogenbosch, Venlo, Sittard-Geleen, Zwolle, Enschede, Deventer, Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn, Assen, Emmen, Meppel, Middelburg, Vlissingen, Goes

Bestuurslid Vrijwilligers bij KidsCare Kenia

Wekelijks · 2 tot 6 uur
KidsCare Kenia

Ben jij een inspirerende leider met een hart voor vrijwilligerswerk en een passie voor het maken van een verschil in de levens van kinderen en families in Kenia? Stichting KidsCare Kenia is op zoek naar een Bestuurslid Vrijwilligers die ons bestuur komt versterken. Wij zijn een actieve vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het ondersteunen van onze zusterorganisatie in Kenia, de KidsCare Trust, om een betere toekomst te creëren voor ±3000 kwetsbare kinderen en hun families binnen hun gemeenschappen. Wat ga je doen? De Stichting KidsCare heeft als voornaamste doelstelling het verwerven van voldoende financiële middelen en het beschikbaar stellen van kennis en ervaring aan de Trust in Kenia. Dit doen we door een sterke samenwerking en een horizontale relatie tussen de twee organisaties te onderhouden. Als onderdeel van het Nederlandse bestuur heb je heldere taken en verantwoordelijkheden, waarbij je wordt ondersteund door ‘eigen’ werkgroepen met vrijwilligers. We vormen een collegiaal bestuur waarin samenwerking centraal staat en we gezamenlijk onze doelen realiseren. Als Bestuurslid Vrijwilligers ben je de drijvende kracht achter het vrijwilligersbeleid en bijbehorende acties waarmee we KidsCare in de wereld zetten. Jouw missie is het creëren en onderhouden van een actieve en geïnspireerde vrijwilligersorganisatie die onze doelen in Kenia ondersteunt. Taken en verantwoordelijkheden: - Het ontwikkelen en uitvoeren van het vrijwilligersbeleid om daarmee een actieve en geïnspireerde vrijwilligersorganisatie te creëren en te onderhouden. - Het inspireren en motiveren van vrijwilligers om deel te nemen aan werkgroepen, acties en evenementen. - In samenwerking met andere bestuursleden de taken van en behoeften aan vrijwilligers in kaart brengen en een wervingsplan opstellen. - Begeleiding van Nederlandse vrijwilligers in Kenia. Door middel van goede samenwerking met de staf in Kenia wordt een effectieve inzet van Nederlandse vrijwilligers daar gewaarborgd. - Support te bieden bij het ontwikkelen van acties en evenementen. - Waar gewenst te werken met een werkgroep van vrijwilligers voor assistentie bij de werkzaamheden. Wie zoeken we? - Je hebt affiniteit met de missie en waarden van Stichting KidsCare Kenia. - Je hebt ervaring met of een sterke affiniteit voor vrijwilligersmanagement. - Je bent een geboren motivator met goede communicatieve vaardigheden. - Je werkt graag samen en bent goed in het coördineren van teams. Daarnaast begrijpen we dat je tijd kostbaar is. Daarom is de benodigde tijd voor deze rol in overleg te bepalen, maar we hopen dat je je minimaal een halve dag per week kunt inzetten. We houden gemiddeld 5 keer per jaar een bijeenkomst met het bestuur. Wat bieden we? - Als Bestuurslid Vrijwilligers krijg je de kans om bij te dragen aan een zinvolle missie en een verschil te maken in de levens van kinderen en families in Kenia. - Een rol binnen een gemotiveerd en ondersteunend bestuur, waar samenwerking en goede relaties centraal staan. - Een inspirerende werkomgeving waar jouw inbreng zeer gewaardeerd wordt. - Onderdeel zijn van de KidsCare familie in Nederland en Kenia. - Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het opdoen van (nieuwe) ervaringen. Neem contact met ons op! Voel jij je geroepen om deze mooie rol binnen ons bestuur op je te nemen? Help ons de kracht van vrijwilligers in te zetten voor de toekomst van KidsCare Kenia. Je kunt contact opnemen met coordinator Anne Vijverberg. Samen kunnen we een wereld van verschil maken! Wij kijken uit naar je reactie! Met warme groeten, Het bestuur van Stichting KidsCare Kenia

Herstel toeslagenaffaire in jouw regio
Rotterdam, Delft, Zwolle, Groningen, Leeuwarden, Zwijndrecht, Smallingerland, Heerenveen, Enschede, Assen, Emmen, Dronten, Lelystad, Deventer, Stein, Borsele, Roermond, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Almere, Utrecht, Amsterdam, 's-Hertogenbosch, Venlo, Weert, Overbetuwe, Tilburg, Eindhoven

Herstel toeslagenaffaire in jouw regio

Project · 10 tot 15 uur in totaal
Stichting (Gelijk)waardig Herstel

Voor iedereen die iets wil doen voor ouders en gezinnen die zijn getroffen door de kinderopvangtoeslagaffaire.  Een stichting door en voor ouders van de toeslagenaffaire  Jarenlang zijn ouders onterecht beschuldigd door de Belastingdienst als fraudeur, met ongekende emotionele, relationele en financiële gevolgen. Er zijn helaas tienduizenden gezinnen die lijden aan de gevolgen van de toeslagenaffaire en zij wachten nog steeds op herstel. Jij kunt als vrijwilliger van Stichting (Gelijk)waardig Herstel direct ondersteuning bieden en het verschil maken voor een gezin.   Sinds oktober 2023 biedt Stichting (Gelijk)waardig Herstel een mensgerichte herstelaanpak die is ontwikkeld door ouders en onafhankelijke (letselschade)experts. We werken vanuit eigen regie, vertrouwen, neutraliteit en collectiviteit. Ons doel is om de toeslagenaffaire samen versneld op te lossen en de ouders de mogelijkheid te bieden tot emotioneel en financieel herstel.   Om dit voor de vele getroffen ouders te kunnen te doen, hebben we jou nodig! Waarbij jij voor een ouder het verschil kan maken door mee te doen als Luisterend Schrijver. Dit doe je als Luisterend Schrijver  In de herstelroute staat het verhaal van de ouder zélf, het Feitenrelaas, centraal. Om dit op papier te krijgen, worden de ouders (de Vertellers) ondersteund door een Luisterend Schrijver: een vrijwilliger uit de samenleving die zonder oordeel luistert en het Feitenrelaas van de ouder opschrijft. Het Feitenrelaas bestaat voor de ouder uit 3 delen: wie was je voor alle ellende begon, waar sta je nu en waar wil je naar toe? Op het moment dat het Feitenrelaas op papier staat, kan de ouder ervoor kiezen deze te laten doorrekenen. Zo lever jij als vrijwilliger een belangrijke bijdrage aan het emotionele en financiële herstel van de ouder. Dit ben je als Luisterend Schrijver  Misschien volg je het nieuws al jaren, grijpt de toeslagenaffaire je aan, voel je de urgentie, en wil je iets concreets doen. Door mee te helpen zeg je in feite tegen de mensen om wie het gaat: ik zie en geloof jou. Juist die gelijkwaardigheid motiveert je om je tijd en vaardigheden in te zetten.   Je maakt als mens gemakkelijk, gelijkwaardig en respectvol verbinding. Je stelt je open en bent nieuwsgierig naar degene om wie het gaat. Je kunt diep, onbevangen en zonder (voor)oordelen luisteren. Je durft door te vragen en weet daarbij een veilige omgeving te creëren. Je bent hiernaast een mede inwoner van Nederland. We adviseren je aan te melden vanaf 21 jaar, omdat tijdens het gesprek impactvolle gebeurtenissen worden besproken. Om hier goed mee om te gaan, is enige levenservaring vereist.   Het is nodig om in het bezit te zijn van een laptop en/of tablet in combinatie met een smartphone. Ook zijn enige IT-vaardigheden prettig: zowel de Verteller als Luisterend Schrijver werken in ons online Portaal. Als Luisterend Schrijver neem je deel aan een digitale Startbijeenkomst (1 uur), zodat je meer komt te weten over de rol van Luisterend Schrijver en goed kunt starten. De praktijk wijst uit dat Luisterend Schrijver zijn gemiddeld tussen de 10 en 15 uur vraagt. Dit kan variëren, omdat de ouder de regie heeft in het proces en de snelheid bepaalt.   Meld je ook aan! Wil jij ook het verschil maken door in verbinding te komen met een ouder? Wil je bijdragen aan ons doel om de toeslagenaffaire versneld op te lossen? In alle regio's van Nederland zijn toeslagen ouders, ook in jouw regio. Meld je dan aan en word onderdeel van ons onafhankelijk collectief. Je kunt ook helpen door de oproep van Luisterend Schrijver te delen op een manier die bij jou past (sociale media, in je organisatie, in je netwerk). Ook werken wij graag samen met Partners. Ben je geïnteresseerd in meer informatie over een samenwerking? Meld je dan aan via deze site en wij nemen contact met je op.

Arbodeskundigen gezocht: uitkeringen bij lyme
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Arbodeskundigen gezocht: uitkeringen bij lyme

Maandelijks · 1 tot 20 uur
Lymevereniging

Wil jij patiënten in een kwetsbare positie helpen met hun baan en inkomsten en direct bijdragen aan een betere levenskwaliteit? Dan zoeken we jou! 💪 WAT DOET DE WERKGROEP UITKERINGEN VAN DE LYMEVERENIGING? BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. 🔍 WIE ZOEKEN WE? De werkgroep uitkeringen zou graag meer mensen met een sociaal juridische achtergrond aan het team toevoegen, zodat onze expertise nog breder wordt. Denk hierbij aan arbodeskundigen, (arbeids)juristen, keuringsartsen, rechters, psychologen en advocaten. Staat jouw expertise hier niet bij, maar denk je toch iets toe te kunnen voegen aan ons team? Meld je dan ook zeker aan! ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Een inzet van minimaal 2 uur per week zou gewenst zijn. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❗️ INTERESSE Wil jij ons komen versterken in de werkgroep uitkeringen? Stuur ons een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek! Heb jij geen sociaal juridische achtergrond, maar wil je je toch inzetten voor de werkgroep uitkeringen? Meld je dan ook zeker aan!

Keuringsartsen gezocht: uitkeringen bij lyme
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Keuringsartsen gezocht: uitkeringen bij lyme

Maandelijks · 1 tot 20 uur
Lymevereniging

Wil jij patiënten in een kwetsbare positie helpen met hun baan en inkomsten en direct bijdragen aan een betere levenskwaliteit? Dan zoeken we jou! 💪 WAT DOET DE WERKGROEP UITKERINGEN VAN DE LYMEVERENIGING? BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. 🔍 WIE ZOEKEN WE? De werkgroep uitkeringen zou graag meer mensen met een sociaal juridische achtergrond aan het team toevoegen, zodat onze expertise nog breder wordt. Denk hierbij aan arbodeskundigen, (arbeids)juristen, keuringsartsen, rechters, psychologen en advocaten. Staat jouw expertise hier niet bij, maar denk je toch iets toe te kunnen voegen aan ons team? Meld je dan ook zeker aan! ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Een inzet van minimaal 2 uur per week zou gewenst zijn. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❗️ INTERESSE Wil jij ons komen versterken in de werkgroep uitkeringen? Stuur ons een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek! Heb jij geen sociaal juridische achtergrond, maar wil je je toch inzetten voor de werkgroep uitkeringen? Meld je dan ook zeker aan!

Rechters gezocht: uitkeringen bij lyme
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Rechters gezocht: uitkeringen bij lyme

Maandelijks · 1 tot 20 uur
Lymevereniging

Wil jij patiënten in een kwetsbare positie helpen met hun baan en inkomsten en direct bijdragen aan een betere levenskwaliteit? Dan zoeken we jou! 💪 WAT DOET DE WERKGROEP UITKERINGEN VAN DE LYMEVERENIGING? BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. 🔍 WIE ZOEKEN WE? De werkgroep uitkeringen zou graag meer mensen met een sociaal juridische achtergrond aan het team toevoegen, zodat onze expertise nog breder wordt. Denk hierbij aan arbodeskundigen, (arbeids)juristen, keuringsartsen, rechters, psychologen en advocaten. Staat jouw expertise hier niet bij, maar denk je toch iets toe te kunnen voegen aan ons team? Meld je dan ook zeker aan! ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Een inzet van minimaal 2 uur per week zou gewenst zijn. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❗️ INTERESSE Wil jij ons komen versterken in de werkgroep uitkeringen? Stuur ons een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek! Heb jij geen sociaal juridische achtergrond, maar wil je je toch inzetten voor de werkgroep uitkeringen? Meld je dan ook zeker aan!

Psychologen gezocht: uitkeringen bij lyme
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Psychologen gezocht: uitkeringen bij lyme

Maandelijks · 1 tot 20 uur
Lymevereniging

Wil jij patiënten in een kwetsbare positie helpen met hun baan en inkomsten en direct bijdragen aan een betere levenskwaliteit? Dan zoeken we jou! 💪 WAT DOET DE WERKGROEP UITKERINGEN VAN DE LYMEVERENIGING? BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. 🔍 WIE ZOEKEN WE? De werkgroep uitkeringen zou graag meer mensen met een sociaal juridische achtergrond aan het team toevoegen, zodat onze expertise nog breder wordt. Denk hierbij aan arbodeskundigen, (arbeids)juristen, keuringsartsen, rechters, psychologen en advocaten. Staat jouw expertise hier niet bij, maar denk je toch iets toe te kunnen voegen aan ons team? Meld je dan ook zeker aan! ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Een inzet van minimaal 2 uur per week zou gewenst zijn. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❗️ INTERESSE Wil jij ons komen versterken in de werkgroep uitkeringen? Stuur ons een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek! Heb jij geen sociaal juridische achtergrond, maar wil je je toch inzetten voor de werkgroep uitkeringen? Meld je dan ook zeker aan!

Arbeidsjuristen gezocht: uitkeringen bij lyme
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Arbeidsjuristen gezocht: uitkeringen bij lyme

Maandelijks · 1 tot 20 uur
Lymevereniging

Wil jij patiënten in een kwetsbare positie helpen met hun baan en inkomsten en direct bijdragen aan een betere levenskwaliteit? Dan zoeken we jou! 💪 WAT DOET DE WERKGROEP UITKERINGEN VAN DE LYMEVERENIGING? BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. 🔍 WIE ZOEKEN WE? De werkgroep uitkeringen zou graag meer mensen met een sociaal juridische achtergrond aan het team toevoegen, zodat onze expertise nog breder wordt. Denk hierbij aan arbodeskundigen, (arbeids)juristen, keuringsartsen, rechters, psychologen en advocaten. Staat jouw expertise hier niet bij, maar denk je toch iets toe te kunnen voegen aan ons team? Meld je dan ook zeker aan! ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Een inzet van minimaal 2 uur per week zou gewenst zijn. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❗️ INTERESSE Wil jij ons komen versterken in de werkgroep uitkeringen? Stuur ons een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek! Heb jij geen sociaal juridische achtergrond, maar wil je je toch inzetten voor de werkgroep uitkeringen? Meld je dan ook zeker aan!

Ervaringsdeskundigen uitkeringen bij lyme
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Ervaringsdeskundigen uitkeringen bij lyme

Maandelijks · 1 tot 20 uur
Lymevereniging

Heb jij ervaring met uitkeringen/werken met de ziekte van Lyme en wil je andere patiënten met die ervaring helpen? Dan zoeken we jou! 1-3 dagdelen per maand. Vrijwilligersvergoeding, scholing en begeleiding mogelijk! 🔍 WIE ZOEKEN WE? - Mensen de ervaring hebben met het inkomensvervangende uitkeringen bij de ziekte van Lyme (bijvoorbeeld: ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.). - Mensen die ervaring hebben met werken en de ziekte van Lyme (bijvoorbeeld: Gesprekken met leidinggevende of verzekeringsartsen of arbodiensten. Traject dat komt voor de afkeuring). - Mensen die interesse hebben in arbeidsrecht kant en juridische kant van het hebben van Lyme. 💪 WAT DOET DE WERKGROEP BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Je bent als ervaringsdeskundige ongeveer 1 tot 3 dagdelen per maand werkzaam binnen de werkgroep uitkeringen. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. 8️⃣ De ervaring die je in de werkgroep uitkeringen opdoet, staat mooi op je CV. ERVARING VRIJWILLIGER: “Ik had een hopeloos gevoel over alles rondom uitkeringen, maar door de aanpak die ik zie in de werkgroep uitkeringen, zie je dat je mensen meer grip kan geven en dat geeft voldoening.” Wil jij ons komen versterken als ervaringsdeskundige? Stuur dan zeker een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek!