csrf
VrijwilligersTilburg logo
VrijwilligersTilburg

Mensen wegwijs maken bij het Vragenuurtje

Gastvrije vrijwilliger gezocht voor het Vragenuurtje in wijkcentrum Spijkerbeemden ----------------------------------------------------------------------------------------------- Voor het Vragenuurtje in wijkcentrum Spijkerbeemden zoeken we een gastvrije vrijwilliger. Je ontvangt bezoekers, gaat in gesprek met hen en zorgt ervoor dat zij bij de juiste organisatie op het Vragenuurtje terechtkomen. Wat is het Vragenuurtje Spijkerbeemden? Elke maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur zijn verschillende organisaties aanwezig in Spijkerbeemden. Bezoekers kunnen gratis en zonder afspraak binnenlopen met vragen over allerlei onderwerpen, zoals: - Waar kan ik beter Nederlands leren spreken en schrijven? - Hoe kan ik e-mailen via mijn smartphone? - Wie helpt mij met deze moeilijke brief? - Wat er is te doen in de buurt? - Mijn kind heeft schoolspullen nodig, wie kan mij daarbij helpen? - Wat als ik mijn rekeningen niet meer kan betalen? Bezoekers worden ontvangen door de gastvrije vrijwilliger die hen wegwijs maakt op het Vragenuurtje. De aanwezige organisaties helpen de bezoekers direct en persoonlijk verder of verwijzen hen door naar de juiste plek. Wat ga je doen? - Bezoekers ontvangen met een kopje koffie of thee. - In gesprek om de vraag te achterhalen. - Bezoekers doorverwijzen naar de juiste organisatie op het Vragenuurtje. - Een luisterend oor bieden en een praatje maken. Wie zoeken we? Vriendelijke, gastvrije en geduldige mensen die: - Beschikbaar zijn op de maandagmiddag tussen 13:15 – 15:45 uur. - Het leuk vinden om met allerlei mensen in gesprek te gaan en goed kunnen doorvragen. - De Nederlandse taal goed spreken. Als je bekend bent in Tilburg Zuid en/of met de sociale voorzieningen en diensten in Tilburg is dat hartstikke mooi, maar zeker niet noodzakelijk. Wat bieden we? - Een gezellige, informele werkplek. - Begeleiding en informatie om je rol goed te kunnen vervullen. - Je bent van harte welkom om mee te denken en ideeën aan te dragen om het Vragenuurtje tot een succes te maken. Wil je meer weten? Neem dan contact met mij, Anne, op.

Lees meer

structureel

Groenewoud

Administratie & receptie
Gastvrijheid & horeca

Beschrijving

Gastvrije vrijwilliger gezocht voor het Vragenuurtje in wijkcentrum Spijkerbeemden
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Voor het Vragenuurtje in wijkcentrum Spijkerbeemden zoeken we een gastvrije vrijwilliger. Je ontvangt bezoekers, gaat in gesprek met hen en zorgt ervoor dat zij bij de juiste organisatie op het Vragenuurtje terechtkomen.

Wat is het Vragenuurtje Spijkerbeemden?
Elke maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur zijn verschillende organisaties aanwezig in Spijkerbeemden. Bezoekers kunnen gratis en zonder afspraak binnenlopen met vragen over allerlei onderwerpen, zoals:
- Waar kan ik beter Nederlands leren spreken en schrijven?
- Hoe kan ik e-mailen via mijn smartphone?
- Wie helpt mij met deze moeilijke brief?
- Wat er is te doen in de buurt?
- Mijn kind heeft schoolspullen nodig, wie kan mij daarbij helpen?
- Wat als ik mijn rekeningen niet meer kan betalen?

Bezoekers worden ontvangen door de gastvrije vrijwilliger die hen wegwijs maakt op het Vragenuurtje. De aanwezige organisaties helpen de bezoekers direct en persoonlijk verder of verwijzen hen door naar de juiste plek.

Wat ga je doen?
- Bezoekers ontvangen met een kopje koffie of thee.
- In gesprek om de vraag te achterhalen.
- Bezoekers doorverwijzen naar de juiste organisatie op het Vragenuurtje.
- Een luisterend oor bieden en een praatje maken.

Wie zoeken we?
Vriendelijke, gastvrije en geduldige mensen die:
- Beschikbaar zijn op de maandagmiddag tussen 13:15 – 15:45 uur.
- Het leuk vinden om met allerlei mensen in gesprek te gaan en goed kunnen doorvragen.
- De Nederlandse taal goed spreken.
Als je bekend bent in Tilburg Zuid en/of met de sociale voorzieningen en diensten in Tilburg is dat hartstikke mooi, maar zeker niet noodzakelijk.

Wat bieden we?
- Een gezellige, informele werkplek.
- Begeleiding en informatie om je rol goed te kunnen vervullen.
- Je bent van harte welkom om mee te denken en ideeën aan te dragen om het Vragenuurtje tot een succes te maken.

Wil je meer weten?
Neem dan contact met mij, Anne, op.

Praktische informatie

Locatie

Groenewoud

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Administratie & receptie
Gastvrijheid & horeca
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van ContourdeTwern

Tilburg

Soep kunstenaar gezocht

ContourdeTwern

Donderdagmiddag verse soep bij wijkcentrum Heyhoef! Dit is inmiddels een begrip geworden bij vele. Elke week komen er ongeveer 50 bezoekers genieten van dit culinaire vegetarische hoogstandje. Op woensdagochtend starten we al met de voorbereidingen en op donderdag wordt de soep afgemaakt zodat we deze om 12u kunnen serveren. We zoeken voor ons keukenteam nog een vriendelijke, rustige vrijwilliger die goed kan samenwerken en het liefst ook met leuke soep ideeën! Heb jij interesse neem dan contact op en kom kennismaken met het keukenteam.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Samen-Digi-Taal zoekt digimaatjes

ContourdeTwern

Ben jij digitaal handig, op zoek naar een uitdaging maar heb je niet veel tijd beschikbaar? Meld je dan aan als vrijwilliger voor een nieuw project: Samen-Digi-Taal Steeds vaker krijgt Contourdetwern de vraag om hulp te bieden bij digitale vragen. Denk bijvoorbeeld aan: • hoe ga ik met mijn computer of telefoon om • het installeren van apps • het maken van afspraken • het zoeken van informatie • hulp bij Facebook en Instagram • navigeren met je telefoon • een parkeer app gebruiken Mensen voelen zich niet zeker om zaken alleen uit te zoeken en hebben soms geen netwerk dat hier hulp bij kan bieden. Samen-Digi-Taal helpt hierbij. Hoe werkt het? 1. Wij zoeken een leuke hulpvraag die bij jouw kennis past. 2. Je spreekt 1 x per week met elkaar af. 3. In bijvoorbeeld een bibliotheek of wijkcentrum. 4. Jij kunt zelf je eigen tijd indelen. Wat kun je van ons verwachten? 1. Een E-learning over Laaggeletterdheid en een korte training van 1 dagdeel tot digitaal maatje. 2. persoonlijke begeleiding 3. een vast aanspreekpunt 4. een gezellig team van vrijwilligers Klik op de rode knop hieronder, dan spreken wij je graag!

Structureel
Tilburg

Samenspraak zoekt taalmaatjes

ContourdeTwern

Heb jij iets met taal en anderstaligen? Meld je dan aan als vrijwilliger voor Samenspraak! Bij Samenspraak koppelt Contourdetwern vrijwilligers aan mensen die hun uitspraak van de Nederlandse taal willen verbeteren. Je geeft dus geen Nederlandse les maar gaat met je maatje in gesprek. Het spreken van de Nederlandse taal is essentieel voor mensen om goed hun weg te kunnen vinden in ons land. Als vrijwilliger word jij door ons aan iemand gekoppeld die hulp nodig heeft. Je spreekt vervolgens 1 x per week met elkaar af op een locatie zoals een bibliotheek of wijkcentrum. Jij bent hierbij vrij om je eigen tijd in te delen. Als start bieden wij je een boeiende training tot taalcoach, je krijgt hierbij informatie over culturen en achtergronden, hoe je iemand het best iets kunt leren en welke materialen je hiervoor kunt gebruiken. Ben je geïnteresseerd? Dan horen wij het graag, klik hiervoor op de rode knop

Structureel
Tilburg

Automaatje: door bewoners voor bewoners!

ContourdeTwern

Wie breng jij vandaag naar de kapper, ziekenhuis of koor? Ook in Tilburg raken steeds meer mensen geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij. Vrijwilligers van ANWB AutoMaatje vervoeren met hun eigen auto minder mobiele mensen. Zo kan men weer naar de kapper, een activiteit, maar ook weer lekker op de koffie gaan bij vrienden. Op dit moment zijn we op zoek naar chauffeurs die woonachtig zijn in Tilburg West of Tilburg Noord. Heb je een eigen auto? En heb je tijd en zin om met een plaatsgenoot op pad te gaan? Dan zijn wij op zoek naar jou. Als vrijwillige chauffeur krijg je een onkostenvergoeding van €0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Deze vergoeding wordt betaald door de deelnemer. Je bepaalt zelf hoe vaak je wilt rijden. Wat hebben wij jou te bieden: - Training/workshop tijdens bijeenkomst, 1 of 2 x per jaar. - Elk jaar een leuk presentje en bedankmoment. - Maar vooral de blijdschap van de deelnemers als ze opgehaald worden! Contact : Wil je je aanmelden als vrijwilliger? Of wilt u meer informatie? Reageer dan via deze website met een bericht. Je bent welkom in ons team!

Structureel
Tilburg

Strand, theater of tuincentrum? Opstapbus!

ContourdeTwern

Gezellig erop uit - ouderen een leuke dag bezorgen - nieuwe mensen ontmoeten - elke maand nieuwe uitjes - gezellig vrijwilligersteam. Word dan chauffeur/begeleider op onze Opstapbus. De OPSTAPbus is een mobiel ontmoetingspunt, waarbij onze vrijwilligers 65 plussers rijden en begeleiden tijdens gevarieerde uitstapjes. Samen hebben we één doel: onze deelnemers een fijne dag bezorgen! Wat hebben wij jou te bieden: - proefrit - je doet overal aan mee zonder kosten. Dus jouw lunch of entreebewijs zijn voor onze rekening - diverse gratis trainingen en workshops voor onze vrijwilligers - jaarlijks bedankmoment. Maar het mooiste is de glimlach en het plezier van de deelnemers!

Structureel
Tilburg

Graag naar terras en wil je iemand meenemen?

ContourdeTwern

Ga jij ook graag naar buiten en vind je het leuk om ergens wat te gaan drinken? Misschien wil je dan af en toe eens iemand mee te nemen die dit niet alleen kan? Een 61 jarige man die er niet zelfstandig op uit kan zou heel graag een maatje willen. Hij zou graag samen naar buiten gaan, bijvoorbeeld naar terras, café of een keer naar een winkel. Meneer hoeft niet elke keer weg. Gezellig thuis wat kletsen, bakken, koken, creatief bezig zijn of een spelletje doen, vindt hij ook leuk. Zou jij een maatje voor deze man willen zijn of hierover meer informatie willen, neem dan contact met mij op.

Structureel
Tilburg

Wil jij Tilburgs maatje zijn?

ContourdeTwern

Als sociaal werker voor het maatjesproject in Tilburg Zuid West ben ik op zoek naar maatjes voor verschillende bewoners. Zij gaan graag samen wandelen, hebben behoefte aan een luisterend oor of genieten van een uitje. Door jouw aanwezigheid en ondersteuning maak jij het verschil voor hen! Door bijvoorbeeld boodschappen te doen, een wandeling maken of een fijn gesprek te voeren kun je al heel waardevol zijn. Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact met mij op.

Structureel
Tilburg

Spreek Nederlands met ons

ContourdeTwern

Heb jij iets met de Nederlandse taal? Word dan taalvrijwilliger bij ContourdeTwern. Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om anderen in groepsverband (3-4 personen) te helpen hun taalvaardigheid te vergroten. De nadruk ligt vooral op de spreekvaardigheid, maar er is ook aandacht voor lezen en schrijven. Wat kun je verwachten? Je: - Helpt mensen Nederlands te leren spreken - Komt in contact met verschillende culturen - Wordt onderdeel van een heel leuk vrijwilligersteam - Krijgt een taaltraining - Hebt de mogelijkheid tot leuke online cursussen Graag vertellen wij je meer over de mogelijkheden. Als je besluit je vrijwillig in te zetten volg je een taaltraining van 4 bijeenkomsten. Daarna kun je al in (kleine) groepjes van 3 tot 4 personen gaan begeleiden. Iets voor jou? Reageer dan nu op deze vacature.

Structureel
Tilburg

Medewerker Beursvloer Tilburg

ContourdeTwern

"Je bent welkom is onze leuke, gezellige Beursvloer team!" Beursvloer Tilburg (onderdeel ContourdeTwern) is de grootste maatschappelijke Beursvloer van de Benelux (met totaal meer dan 180 beursvloeren) waar jaarlijks zo'n 200 bedrijven en organisaties aan deelnemen. Met een team van 5 personen (waaronder 2 andere vrijwilligers) werken we hier gedurende het jaar aan om deze Beursvloer tot een succes te maken en na afloop te volgen. Wij zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt bedrijven te benaderen en organisaties voor deelname aan deze Beursvloer. Het betreft hier overigens geen koude acquisitie aangezien bijna alle bedrijven al relaties zijn van ons. Je benadert bedrijven, en helpt / adviseert hen hoe zij kunnen deelnemen aan Beursvloer Tilburg. Je hebt dus veel externe contacten. Uiteraard ga je dit pas doen na een inwerk periode. Verder verwerk je de aanmeldingen op de website. We leren je zowel de 'taal' te spreken van de non commercie (de goede doelen) als de commercie (de bedrijven). Welkom is onze leuk, gezellige Beursvloer team! Aantal uren en dagen in overleg, minimum aantal uren is 2 dagdelen per week. zie ook www.beursvloertilburg.nl

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Tilburg

Kaartje voor eenzame ouderen

VrijwilligersTilburg

Bezorg ouderen letterlijk een glimlach door het sturen van een leuk kaartje! Veel ouderen in Nederland voelen zich eenzaam. Een kaartje bezorgt letterlijk een glimlach, en is zo geschreven. Wij zorgen ervoor dat jouw kaartjes terecht komen bij eenzame ouderen in heel Nederland. Stuur jij ook een kaartje naar ouderen? ✅ Het werkt heel eenvoudig: 1. Klik hieronder op 'ik doe mee' 2. Laat je naam en e-mailadres achter (of log in), zo weten wij wie er mee wil doen aan de actie 3. Je ontvangt een adres en tips voor het schrijven en versturen van je kaartje. Dat kan gewoon vanuit huis en mag natuurlijk ook samen met collega's, vrienden of je familie. Hoe meer hoe leuker! Klaar, je hebt iemand een grote glimlach bezorgd! #doing good Ook geschikt als #familievrijwilligerswerk

Structureel
Jongeren
Challenge
Tilburg

Actie tegen armoede [Challenge]

VrijwilligersTilburg

Steeds meer huishoudens hebben moeite om elke maand rond te komen. Met deze challenge kun je iets betekenen voor mensen in jouw omgeving die het moeilijk hebben. Waarom dit belangrijk is: Met de stijgende energiekosten en inflatie hebben steeds meer gezinnen het moeilijk. Basisbehoeften als een warm huis, een warme maaltijd, naar school kunnen gaan etc. worden een dagelijkse uitdaging. Als iedereen een klein beetje helpt, kunnen we samen heel veel mensen helpen. Dat is nodig, want inmiddels leven meer dan 1 miljoen Nederlands rondom de armoedegrens. Wat je gaat doen: ✅ Lezen/luisteren: extra informatie over waarom, wat en hoe armoede aan te pakken ✅ Doen: we hebben 15 praktische acties verzameld waarmee je vandaag, in een uurtje (of iets meer) iets kunt doen tegen armoede in jouw buurt. Dus heb jij een uurtje? Meld je aan voor deze challenge tegen armoede in Nederland! #administratie #maatje # schuld #hulp #challenge

Structureel
Challenge
Tilburg

Challenge: 30 dagen vega(n) of minder meat

VrijwilligersTilburg

Wil jij minder vlees proberen te eten maar vind je het lastig? Doe mee met deze challenge en kies je uitdaging: vega (geen vlees), vegan (geen dierlijke producten) of gewoon minder vlees. Je krijgt 30 dagen lang de leukste, makkelijkste én smakelijkste recepten in je inbox. Goed voor je lijf, de planeet en je redt dierenlevens. Met deze challenge maak je starten ook nog eens super makkelijk. Klik op 'Doe mee' en ga de challenge aan! Deze uitdaging is ook geschikt voor #familievrijwilligerswerk

Structureel
Jongeren
Challenge
Tilburg

Buurt clean-up (15+ minuten)

VrijwilligersTilburg

Mondkapjes, plastic verpakkingen, zwerfafval... bah, niet zo goed voor de dieren en natuur in jouw buurt. Help een kwartiertje of meer mee, samen houden we Nederland schoon! Je kunt in je eentje in actie komen. Of samen met buren, vrienden, je team, school of sportclub. En ook hoe vaak jij/jullie aan de slag willen: ✔️ Ga een keer op pad door je buurt en raap tijdens je ommetje het afval op ✔️ Adopteer een stukje buurt (en krijg gratis schoonmaakspullen!) ✔️ Haak aan bij een actie in de buurt. Klik op 'ik doe mee', dan sturen we je een mailtje over hoe het werkt en hoe je mee kunt doen (natuurlijk vrijblijvend) Alvast super bedankt voor je hulp! #klimaat #natuur #duurzaam #makkelijk Deze challenge is ook geschikt voor #familievrijwilligerswerk

Structureel
Jongeren
Challenge
Tilburg

Sleep deze ouder door 'n lastige periode

R-Newt Kids thuis

Opvoeden een makkie? Voor de meeste ouders niet. En zeker niet als je er alleen voor staat. Herken jij dit? Wil jij je ervaringen delen met een (jonge) ouder? Ben jij dan dat luisterend oor waar deze ouder zo'n behoefte aan heeft? Vanuit de afdeling R-Newt Kids Thuis van ContourdeTwern zijn we voortdurend op zoek naar vrijwilligers die graag iets willen betekenen voor gezinnen met kinderen die tijdelijk om wat voor reden dan ook een moeilijke periode ervaren. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor, vervul je een voorbeeldfunctie of ga je samen eropuit. De vraag van het gezin staat daarbij voorop. Heb jij ervaring als ouder? Beschik jij over veel geduld en een luisterend oor? En heb jij - voor een periode van een half jaar tot een jaar - een paar uurtjes per week tijd? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het volgen van een basiscursus (e-learning met daaraan gekoppeld drie fysieke bijeenkomsten) en het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (kosten zijn voor de organisatie) is een voorwaarde.  Wat bieden wij? Wij bieden allereerst natuurlijk hartstikke leuk vrijwilligerswerk, dat plezier en voldoening geeft. Daarnaast krijgen vrijwilligers scholing, begeleiding (individueel en in groepsverband via thema- en terugkombijeenkomsten) en ondersteuning. We vinden het belangrijk dat een vrijwilliger en een gezin goed bij elkaar passen. In het kennismakingsgesprek komen daarom nadrukkelijk de verwachtingen en de mogelijkheden van de vrijwilliger en vanuit de organisatie aan de orde. Er wordt een reiskostenvergoeding geboden. Wat maakt het werk de moeite waard? Jij kunt voor een ouder even die steunpilaar of het klankbord zijn, die hij/zij op dat moment in zijn/haar leven nodig heeft. En wat hem/haar een zetje in de goede richting kan geven. Werktijden Een paar uurtjes per week (dag/tijd in onderling overleg te bepalen). Aannameprocedure Vooraf vindt er een kennismakingsgesprek plaats met een beroepskracht van het team R-Newt Kids Thuis.

Structureel
Tilburg

Wil jij echt iets betekenen voor een ander?

ContourdeTwern Oud-Noord

Heb jij tijd over, kun je goed luisteren en vind je het leuk om een medebewoner uit Oud-Noord gedurende een langere periode wekelijks een bezoekje te brengen voor een praatje, wandeling of kopje koffie? Dan ben ik op zoek naar jou! Veel mensen hebben behoefte aan sociaal contact en de inzet als maatje geeft veel voldoening. Wij bieden de nodige begeleiding en scholingsmogelijkheden. Meer weten en woon je zelf ook in Tilburg Oud-Noord? Stuur dan een bericht.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Groene vingers gezocht voor tuinklussen

VrijwilligersTilburg

Vind je het heerlijk om buiten te werken? Heb je groene vingers en werk je graag in de tuin? Dan is het project “adopteer een tuin” echt iets voor jou! Bij het Vrijwilligerspunt ontvangen wij tuinvragen van wijkbewoners die dit zelf niet geregeld krijgen en geen geld hebben om een bedrijf in te schakelen. We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om voor maximaal 1 jaar een tuin te adopteren van een wijkbewoner. Denk aan werkzaamheden als onkruid verwijderen, struiken snoeien, bloemen planten en het gras maaien. Gedurende deze periode ga je 6 tot maximaal 8 keer helpen in de tuin. Wat verwachten wij van jou? Je bent betrouwbaar en vindt het leuk om in de tuin te werken. Kennis van tuinieren is fijn maar niet verplicht. Je kunt zelfstandig werken. Wat kun je van ons verwachten? Wij brengen je in contact met de wijkbewoner die een tuinvraag heeft. Op maat kijken we naar een goede match. In overleg kunnen we kijken of dit iemand is bij jou uit de buurt of juist iemand die in een andere wijk in Tilburg woont. We houden contact om te weten hoe het met je gaat. Meehelpen is leuk omdat: Je heerlijk in de buitenlucht kunt werken Je zelf een zinvolle besteding hebt Je een ander heel blij maakt met jouw hulp Wil je graag meedoen aan het project “adopteer een tuin” of wil je hier meer informatie over ontvangen? Reageer dan op deze vacature.

Structureel
Tilburg

Vrijwilliger Thuisadministratie

Thuisadministratie ContourdeTwern en Humanitas

Ben je goed in administratie en vind je het leuk om je kennis en vaardigheden in te zetten voor anderen? Dan kennen wij mensen die op zoek zijn naar jou! Denk aan de oudere dame die onlangs haar partner verloor die altijd de administratie bijhield. De nieuwkomer die de weg moet vinden in Nederland-papierenland. De man van middelbare leeftijd die te kampen heeft met ziekte…of een scheiding of een andere ingrijpende gebeurtenis. Het gezin dat moeilijk rond kan komen, kampt met schulden. De jongvolwassene die een goede start wil maken. Allemaal mensen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het op orde krijgen en houden van de administratie. Als vrijwilliger bij de Thuisadministratie kom je bij de mensen thuis. Je ondersteunt mensen bij het op orde brengen van de administratie en het creëren van overzicht. Je coacht de deelnemer om de post te verwerken, inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten en te kijken of iemand nog ergens recht op heeft. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst in lezen en schrijven. Dat je op de juiste wijze om gaat met privacygevoelige informatie. Je kan je inleven in een ander, maar ook voldoende afstand bewaren. Je werkt zelfstandig en heb natuurlijk affiniteit met administratie. Je eigen administratie is op orde en je kan en wilt een ander daarbij helpen. Je hebt een coachende instelling, je neemt de deelnemer mee in het proces van ordenen en leert hem of haar om het zelf te kunnen. Je weet prioriteiten te stellen en handelt volgens de werkwijze van Thuisadministratie. Basiskennis van Word, excel en email is handig. Belangrijk om open te staan voor scholing en om kunnen gaan met regels en afspraken.

Structureel
Tilburg

Vrijwilliger Spreekuur Thuisadministratie

Thuisadministratie ContourdeTwern en Humanitas

Formulieren, administratie, digitaal, voor jou geen probleem? Lijkt het je leuk om anderen hierbij te helpen op een spreekuurlocatie. Dan zijn wij op zoek naar jou. Tijdens de spreekuren help je mensen bij het begrijpen en invullen van formulieren, het doen van aanvragen, checken of iemand nog ergens recht op heeft en andere administratief/financiële vragen. Je luistert en ondersteunt of verwijst door naar de juiste partij. Tijdens het spreekuur werk je zelfstandig en samen met andere vrijwilligers. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst in lezen en schrijven. Dat je op de juiste wijze om gaat met privacygevoelige informatie. Je kan je inleven in een ander, maar ook voldoende afstand bewaren. Je werkt zelfstandig en samen met collega’s. Je hebt natuurlijk affiniteit met administratie. Je eigen administratie is op orde en je kan en wilt een ander daarbij helpen. Je hebt een coachende instelling. Je weet prioriteiten te stellen en handelt volgens de werkwijze van Thuisadministratie. Basiskennis van Word, excel en email is handig. Belangrijk om open te staan voor scholing en om kunnen gaan met regels en afspraken.

Structureel
Tilburg

Vertrouwens contactpersoon

VrijwilligersTilburg

Niet alle organisaties zijn groot genoeg om een eigen vertrouwenscontactpersoon (VCP) aan te stellen. Daarom zoeken wij (VrijwilligersTilburg) een of meerdere vrijwilligers die binnen de gemeente Tilburg ingezet kunnen worden als VCP. De VCP is contactfunctionaris binnen de vereniging of organisatie, betreffende grensoverschrijdend gedrag. Taken van de VCP: a) eerste opvang/aanspreekpunt b) doorverwijzen c) preventieactiviteiten 💥 Ben jij al een VCP en wil je ook bij andere organisaties ingezet worden? Of ben je geïnteresseerd om de opleiding tot VCP te volgen? ❓ Bij interesse en voor vragen: Neem contact met me op via de knop "ik wil helpen" hieronder. 👇🏻

Structureel