csrf
VrijwilligersTilburg logo
VrijwilligersTilburg

Vrijwilliger voor uitjes in het weekend

Voor een 53-jarige cliënt van Slot Loevesteinstraat 54 in Tilburg, zijn we op zoek naar een vrijwilliger die hem in het weekend meeneemt naar leuke uitjes die niet langer duren dan 3 uur. De cliënt vindt het bijvoorbeeld leuk om naar de Beekse Bergen te gaan of ergens te gaan eten. Daarnaast is hij dol op dingen filmen. Het is belangrijk dat de vrijwilliger stevig in de schoenen staat omdat de cliënt in discussie kan gaan of kan afdwingen. Het is fijn als de vrijwilliger in het bezit is van een rijbewijs en eigen auto zodat de cliënt opgehaald kan worden. Maar mocht dit niet het geval zijn, is het ook mogelijk om een taxi te bestellen voor de uitjes. De vrijwilliger zal de cliënt een groot plezier doen met extra aandacht en uitjes en over het algemeen is de cliënt een dankbare cliënt die erg kan genieten van dingen. Slot Loevesteinstraat 54 is een woonvoorziening die valt onder de divisie 'Specialistische Zorg' gevestigd op 't Hooge Veer in Tilburg. Slot Loevesteinstraat 54-56-58 is een woonvoorziening die bestaat uit 3 woongroepen met 16 cliënten in de leeftijd van 23 tot 78 jaar. De cliënten hebben een matig -tot ernstig verstandelijke beperking met bijkomend medische -en/of gedragsproblematiek. De cliënten van deze 3 woongroepen hebben een complexe zorgvraag en zijn daardoor zeer afhankelijk van begeleiding. Wat breng jij mee • Je staat stevig in je schoenen. • Je bent beschikbaar in het weekend (frequentie gaat in overleg). • Je bent geduldig, vriendelijk maar ook duidelijk. • Je beschikt over een rijbewijs en auto maar dit is geen must!

Lees meer

structureel

De Reit

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Voor een 53-jarige cliënt van Slot Loevesteinstraat 54 in Tilburg, zijn we op zoek naar een vrijwilliger die hem in het weekend meeneemt naar leuke uitjes die niet langer duren dan 3 uur. De cliënt vindt het bijvoorbeeld leuk om naar de Beekse Bergen te gaan of ergens te gaan eten. Daarnaast is hij dol op dingen filmen. Het is belangrijk dat de vrijwilliger stevig in de schoenen staat omdat de cliënt in discussie kan gaan of kan afdwingen. Het is fijn als de vrijwilliger in het bezit is van een rijbewijs en eigen auto zodat de cliënt opgehaald kan worden. Maar mocht dit niet het geval zijn, is het ook mogelijk om een taxi te bestellen voor de uitjes. De vrijwilliger zal de cliënt een groot plezier doen met extra aandacht en uitjes en over het algemeen is de cliënt een dankbare cliënt die erg kan genieten van dingen.

Slot Loevesteinstraat 54 is een woonvoorziening die valt onder de divisie 'Specialistische Zorg' gevestigd op 't Hooge Veer in Tilburg. Slot Loevesteinstraat 54-56-58 is een woonvoorziening die bestaat uit 3 woongroepen met 16 cliënten in de leeftijd van 23 tot 78 jaar. De cliënten hebben een matig -tot ernstig verstandelijke beperking met bijkomend medische -en/of gedragsproblematiek. De cliënten van deze 3 woongroepen hebben een complexe zorgvraag en zijn daardoor zeer afhankelijk van begeleiding.

Wat breng jij mee
• Je staat stevig in je schoenen.
• Je bent beschikbaar in het weekend (frequentie gaat in overleg).
• Je bent geduldig, vriendelijk maar ook duidelijk.
• Je beschikt over een rijbewijs en auto maar dit is geen must!

Praktische informatie

Maandelijks 1 tot 3 uur

Locatie

De Reit

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Amarant Werkt

Tilburg

Vrijwilliger om activiteit te ondernemen

Amarant Werkt

Voor twee vrouwelijke cliënten van La Scala zijn wij op zoek naar een vrijwillig(st)er: Een 60-jarige cliënte met autisme zou graag met een vrijwillig(st)er een activiteit willen ondernemen. Bijvoorbeeld samen een wandeling maken en vervolgens een kopje koffie of thee drinken in de woonvoorziening, vindt de cliënte leuk om te doen. Voor de cliënte zou dit op dinsdag of donderdag mogelijk zijn, de frequentie gaat in overleg. Een 49-jarige cliënte is op zoek naar een vrijwillig(st)er die met haar een activiteit wil ondernemen op woensdag -of vrijdagmiddag na 12.00 uur. Samen een bezoek brengen aan de stad, naar de bioscoop gaan, wandelen, fietsen, boodschappen doen, koken e.d. vindt de cliënte leuke activiteiten om te doen. De frequentie gaat in overleg. Woonvoorziening ‘La Scala’ in Tilburg is een appartementencomplex wat bestaat uit vier verdiepingen. In het gebouw is een lift, wasserette en eetcafé aanwezig. De cliënten die op ‘La Scala begane grond’ worden begeleid, wonen individueel verspreid in het appartementen complex van ‘La Scala’ en in woningen in de wijk. Wat breng jij mee Voor de 56-jarige cliënte geldt: Je bent op dinsdag of donderdag beschikbaar. Gemaakte afspraken kom je na. Voor de 49 jarige cliënte geldt: Je bent een spontaan persoon. Je vindt het leuk om te fietsen of wandelen. Je bent beschikbaar op woensdag -of vrijdag na 12.00 uur.

Structureel
Tilburg

Vrijwilliger voor extra activiteiten

Amarant Werkt

Voor Tijdelijk Verblijf, ook wel het “logeerhuis”, zijn we op zoek naar vrijwilligers. Extra handen, in het weekend, om te kunnen gaan wandelen, aan tafel te spelen met de kinderen, iets lekkers te bakken, te koken voor de smaak -en geur beleving, e.d.. Kortom: leuke dingen doen om het kind een onvergetelijk weekend te bieden! De frequentie en tijdstippen (bijvoorbeeld overdag of ’s avonds) gaan in overleg. Wanneer je in de schoolvakanties (ook) beschikbaar bent (overdag of in de avond) zou dat een kers op taart zijn voor ons! Tijdelijk Verblijf is er voor het thuiswonende kind met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Wij bieden tijdelijke zorg gedurende het weekend of tijdens schoolvakanties. Door het kind te laten logeren kunnen ouders tot rust komen. Logeren bij Amarant zorgt ervoor dat het gezin, en eventueel de andere broertjes en zusjes, worden ontlast. Dit geeft rust en iets meer vrijheid, waardoor het thuis goed blijft gaan. Tijdelijk Verblijf is te vinden in de Reeshof in Tilburg. Wat breng jij mee Je bent rustig in het maken van contact. Je houdt er rekening mee wat het kind aan kan op dat moment. Als vrijwilliger geef je zelf aan wanneer en hoe lang je wilt komen. Ieder uurtje wordt gewaardeerd!

Structureel
Tilburg

Vrijwilliger om activiteit mee te ondernemen

Amarant Werkt

Voor een 47-jarige cliënt, hij is bewoner van de Korte Hoef, zijn we op zoek naar een vrijwilliger waarmee hij samen activiteiten kan ondernemen zoals samen wandelen, een terrasje pakken of naar de film. De cliënt werkt bij Post en Vervoer ( Diamant) en is op zondag en maandag vrij. Voor één van deze dagen is de cliënt op zoek naar een vrijwilliger. De korte Hoef is een woonvoorziening met 10 appartementen waar cliënten wonen van Amarant. De begeleiding is niet 24-uur per dag aanwezig is, maar de Veldhovenring is wel bereikbaar, indien nodig. Wat breng jij mee Gemaakt afspraken kom je na. Je bent om de week beschikbaar op zondag of maandag.

Structureel
Tilburg

Vrijwilliger voor zwemmen

Amarant Werkt

Binnen Kinder Diensten Centrum (KDC) Kobalt gaat de groep “Uilen” zwemmen op maandag van 10.00-12.00 uur. De groep Uilen bestaat uit kinderen tussen de 3 en 5 jaar. De kinderen hebben een algehele ontwikkelingsachterstand. De Uilen willen jou vragen hen te ondersteunen tijdens het zwemmen. Denk hierbij aan helpen met aan -en uit kleden, stimuleren van zelfredzaamheid, actief het water mee in gaan. Samen met groepsbegeleiding ondersteunen met water activiteiten. Denk hierbij aan het vertrouwd maken met water, uitdagen tot nieuwe vaardigheden, contactmomenten uitlokken, ontspanningsmomenten creëren en vooral veel plezier maken! Tijdens bovengenoemde activiteit ondersteun je de begeleiding. Je bent dus nooit alleen met de kinderen! Orthopedagogisch Dagcentrum Kobalt valt onder het Kinderdiensten Centrum van Amarant waar kinderen overdag ontwikkelingsgericht bezig zijn. Ter voorbereiding op (speciaal) onderwijs of dagbesteding. Wat breng jij mee • Jij hebt affiniteit met jonge kinderen met een algehele ontwikkelingsachterstand. • Je bent op maandag beschikbaar van 10.00-12.00 uur. • Je vindt het leuk om een zwemactiviteit te ondernemen.

Structureel
Tilburg

Vrijwilliger om eropuit te gaan

Amarant Werkt

Voor een 74-jarige cliënt van Slot Loevesteinstraat 48 zijn we op zoek naar een vrijwilliger. De cliënt is op zoek naar een vrijwilliger die hem kan begeleiden bij het wandelen of fietsen (met duo fiets). Verder zou hij graag naar winkels gaan, vooral om te kijken, en mogelijk ergens wat te drinken. De cliënt is altijd erg zelfstandig geweest maar is lichamelijk en geestelijk achteruit gegaan. Hij gebruikt een rollator en een rolstoel. In de middagen is de cliënt meestal vrij en zou er dan op uit kunnen. Dit geldt ook voor de zondag. De tijd en frequentie gaat in overleg maar denk aan één of twee keer per maand. Slot Loevesteinstraat 48 is een woonvoorziening op ’t Hooge Veer in Tilburg. Dit is een voorziening met 8 ouder wordende cliënten, die verzorging en begeleiding nodig hebben. Slot Loevesteinstraat 48, waar eropuit gaan gelukkig maakt! Wat breng jij mee Je biedt een luisterend oor. Je hebt geduld. Je bent één of twee keer per maand in de middag beschikbaar. Je houdt van wandelen of fietsen en daarbij ben je in staat een rolstoel te duwen of op een duo fiets te fietsen.

Structureel
Tilburg

Vrijwilliger om activiteiten te ondernemen

Amarant Werkt

Voor een gezellige, vrolijke jongeman van 39 jaar van Bosstraat 2 (zie foto), met een verstandelijke beperking en autisme, zijn we op zoek naar een vrijwillig(st)er. We zoeken iemand die het leuk vindt om samen met de jongeman activiteiten te ondernemen. Samen wat drinken of een hapje eten, een spelletje spelen of buitenactiviteiten zoals wandelen of fietsen zijn activiteiten die hij leuk vindt om te doen. Wanneer je als vrijwillig(st)er een band hebt opgebouwd met deze jongeman, zou het ook leuk zijn om wat met hem te kunnen doen buiten het terrein zoals bijvoorbeeld samen naar de bioscoop of de Mac Donalds gaan. Bosstraat 2 valt binnen de divisie ‘Specialistische Zorg’, op ons zorgterrein in Tilburg. Hier wonen cliënten met diverse zorgvragen op het gebied van begeleiding en verzorging. We bieden integrale zorg (wonen en dagbesteding) aan mensen met een ernstig -tot matig verstandelijke beperking. Vaak in combinatie met complex gedrag. Onze cliënten zijn gediagnosticeerd met psychische stoornissen zoals autisme, hechtingsproblematiek en andere gedragsproblematieken. Je komt terecht in een leuk team dat volop in ontwikkeling is met elkaar. We willen groeien, als individu en als groep. Gezamenlijk dragen we zorg voor goede begeleiding, fijne sfeer en persoonlijke ontwikkeling. Wat breng jij mee Je vindt het leuk om activiteiten te ondernemen (de frequentie gaat in overleg). Je staat stevig in je schoenen. Je bent een rustig en sociaal persoon. Je kunt duidelijkheid en structuur bieden. Je bent niet snel onder de indruk van bepaalde gedragingen en kunt grenzen stellen.

Structureel
Tilburg

Vrijwilligers voor kinderboerderij De Hanekam

Amarant Werkt

Voor kinderboerderij De Hanekam zijn wij op zoek naar vrijwilligers: Een vrijwilliger die in het weekend één tot twee keer de dieren van de boerderij wil verzorgen Dit houdt in: het zelfstandig geven van voer, hooi en water aan de dieren. Dit zal gemiddeld per keer één tot twee uur in beslag nemen. Het is een pré als je met de feestdagen beschikbaar bent. Verdere dierzorg is niet nodig. Mocht je problemen signaleren bij de dieren dan licht je een medewerker van de kinderboerderij hierover in. Vrijwilligers die op werkdagen klusjes willen doen rondom de kinderboerderij. Samen met de cliënten onderhoud je de weides, voer je onderhoudswerkzaamheden uit of kan er bijvoorbeeld gewandeld worden met de cliënten. Kinderboerderij De Hanekam bevindt zich op het Daniel de Brouwerpark in Tilburg. Hier werken cliënten met dieren en verrichten ze ook werkzaamheden aan de moestuin. Er worden groenten verbouwd en de cliënten gaan dagelijks met een bakfiets over het terrein om oud brood voor de dieren op te halen en eieren te verkopen. De kinderboerderij is een leuke en actieve werkplek waar cliënten veel bezig zijn met het verzorgen van de dieren. Er zijn veel verschillende dieren zoals geiten, kippen, een ezel, een pony, konijnen en katten. Vrijwilliger zijn bij Amarant. Waar het verzorgen van dieren gelukkig maakt. Wat breng jij mee Je staat stevig in je schoenen. Je bent minimaal zaterdag of zondag beschikbaar of één of meerdere werkdagen. Je beschikt over enige kennis van dieren. Je vindt het geen probleem zelfstandig te werken.

Structureel

Anderen bekeken ook

Tilburg

Kaartje voor eenzame ouderen

VrijwilligersTilburg

Bezorg ouderen letterlijk een glimlach door het sturen van een leuk kaartje! Veel ouderen in Nederland voelen zich eenzaam. Een kaartje bezorgt letterlijk een glimlach, en is zo geschreven. Wij zorgen ervoor dat jouw kaartjes terecht komen bij eenzame ouderen in heel Nederland. Stuur jij ook een kaartje naar ouderen? ✅ Het werkt heel eenvoudig: 1. Klik hieronder op 'ik doe mee' 2. Laat je naam en e-mailadres achter (of log in), zo weten wij wie er mee wil doen aan de actie 3. Je ontvangt een adres en tips voor het schrijven en versturen van je kaartje. Dat kan gewoon vanuit huis en mag natuurlijk ook samen met collega's, vrienden of je familie. Hoe meer hoe leuker! Klaar, je hebt iemand een grote glimlach bezorgd! #doing good Ook geschikt als #familievrijwilligerswerk

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Tilburg

Buurt clean-up (15+ minuten)

VrijwilligersTilburg

Mondkapjes, plastic verpakkingen, zwerfafval... bah, niet zo goed voor de dieren en natuur in jouw buurt. Help een kwartiertje of meer mee, samen houden we Nederland schoon! Je kunt in je eentje in actie komen. Of samen met buren, vrienden, je team, school of sportclub. En ook hoe vaak jij/jullie aan de slag willen: ✔️ Ga een keer op pad door je buurt en raap tijdens je ommetje het afval op ✔️ Adopteer een stukje buurt (en krijg gratis schoonmaakspullen!) ✔️ Haak aan bij een actie in de buurt. Klik op 'ik doe mee', dan sturen we je een mailtje over hoe het werkt en hoe je mee kunt doen (natuurlijk vrijblijvend) Alvast super bedankt voor je hulp! #klimaat #natuur #duurzaam #makkelijk Deze challenge is ook geschikt voor #familievrijwilligerswerk

Structureel
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Tilburg

Challenge: 30 dagen vega(n) of minder meat

VrijwilligersTilburg

Wil jij minder vlees proberen te eten maar vind je het lastig? Doe mee met deze challenge en kies je uitdaging: vega (geen vlees), vegan (geen dierlijke producten) of gewoon minder vlees. Je krijgt 30 dagen lang de leukste, makkelijkste én smakelijkste recepten in je inbox. Goed voor je lijf, de planeet en je redt dierenlevens. Met deze challenge maak je starten ook nog eens super makkelijk. Klik op 'Doe mee' en ga de challenge aan! Deze uitdaging is ook geschikt voor #familievrijwilligerswerk

Project
Jongeren
Challenge
Tilburg

Actie tegen armoede [Challenge]

VrijwilligersTilburg

Steeds meer huishoudens hebben moeite om elke maand rond te komen. Met deze challenge kun je iets betekenen voor mensen in jouw omgeving die het moeilijk hebben. Waarom dit belangrijk is: Met de stijgende energiekosten en inflatie hebben steeds meer gezinnen het moeilijk. Basisbehoeften als een warm huis, een warme maaltijd, naar school kunnen gaan etc. worden een dagelijkse uitdaging. Als iedereen een klein beetje helpt, kunnen we samen heel veel mensen helpen. Dat is nodig, want inmiddels leven meer dan 1 miljoen Nederlands rondom de armoedegrens. Wat je gaat doen: ✅ Lezen/luisteren: extra informatie over waarom, wat en hoe armoede aan te pakken ✅ Doen: we hebben 15 praktische acties verzameld waarmee je vandaag, in een uurtje (of iets meer) iets kunt doen tegen armoede in jouw buurt. Dus heb jij een uurtje? Meld je aan voor deze challenge tegen armoede in Nederland! #administratie #maatje # schuld #hulp #challenge

Eenmalig
Challenge
Dordrecht, Amersfoort, Breda, Tilburg

Regionaal OV Expert Rover

Reizigersvereniging Rover

SAMENVATTING Heb jij interesse in het OV in jouw regio en wil je jouw kennis op dit gebied vergroten? Voor de regionale afdelingen van Rover zijn we op zoek naar een OV Expert! UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Binnen de afdeling ben je actief om de belangen van de reiziger op regionaal niveau in de gaten te houden. Je bekijkt nieuwe plannen van vervoerders en overlegt hierover met de betrokken partijen. Daarnaast vertegenwoordig je Rover in de regionale overlegplatforms (Rocov’s - https://www.rover.nl/activiteiten/overlegorganen), waar wettelijk advies wordt gegeven over vervoersplannen en wijzigingsvoorstellen. WAT GA JE DOEN • Verbetermogelijkheden bedenken voor het OV in je eigen regio; • Je houdt in de gaten wat vervoersbedrijven en lokale OV-autoriteiten zoal aan plannen hebben en maken en houdt het speelveld bij; • Je vertegenwoordigt Rover in het Rocov (Regionale Overlegplatforms) met overtuiging en tact • Je draagt actief bij aan de vergaderingen van het bestuur en helpt mee met het organiseren van activiteiten DAAROM VRAGEN WIJ • Inhoudelijke en actuele OV-kennis (ook mogelijk te maken met goede training); • Bereidheid om regelmatig te vergaderen; • In staat zijn om lange en soms ingewikkelde stukken zoals adviesaanvragen en beleidsstukken te lezen en te interpreteren; • Een goede Rover-ambassadeur die in de mening en visie van Rover uitdraagt; • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. WAT LEVERT HET JOU OP • Een verantwoordelijke en inhoudelijke functie die goed op je CV staat; • Voldoende ruimte en vrijheid om nieuwe ideeën te ontwikkelen en uit te voeren; • Een mooie kans om een netwerk op te bouwen in het openbaar vervoer in jouw regio; • Je hebt inspraak in de lokale politiek en beleidsvorming; • Je krijgt ondersteuning van de Vrijwilligerscoördinator; • De gelegenheid om trainingen te volgen over thema’s die in het Rocov aan de orde komen; • Je ontvangt uiteraard een Reiskostenvergoeding. OVER REIZIGERSVERENIGING ROVER Reizigersvereniging Rover is dé stem van de reiziger in het openbaar vervoer. Wij weten wat er bij de reiziger speelt en kaarten dit aan bij vervoersbedrijven, overheden en via de media. Wij zetten ons in voor goed openbaar vervoer als aantrekkelijk alternatief voor auto en vliegtuig.

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Ledencoördinator - Lymevereniging

Lymevereniging

Heb jij een passie voor organiseren en ondersteunen? Meld je dan aan als ledencoördinator! Zonder leden geen Lymevereniging, dus daarom willen we hen goed ontvangen, ondersteunen en zorgen dat zij zich gehoord voelen! Kan vanuit huis en bijscholing mogelijk! WAT GA JE DOEN ALS LEDENCOÖRDINATOR? 1️⃣💚 Nieuwe leden welkom heten: Nieuwe leden bedanken, welkom heten en een welkomstpakket toesturen. 2️⃣🙋 Aanspreekpunt voor leden: Een plek zijn waar leden al hun vragen kunnen stellen en om hulp kunnen vragen. 3️⃣📊 Relatiebeheer & tevredenheid inventariseren van leden: Zorgen dat leden zich gehoord en verbonden met de vereniging voelen en zorgen dat mogelijke problemen snel opgepakt kunnen worden. 4️⃣📞 Contact rondom contributie: Leden helpen bij vragen rondom contributie en contact opnemen over niet betaalde contributie. 5️⃣📣 Ledenwerving: Nadenken over wervingsstrategieën en samenwerken met andere afdelingen om deze in te zetten. ✅ VOORDELEN VAN DEZE FUNCTIE 💚 Kan vanuit huis 💚 Tijd zelf indelen 💚 Goede begeleiding 💚 Mogelijkheid tot co-werken 💚 Mogelijkheid tot scholing 💚 Vrijwilligersvergoeding 💚 Onkostenvergoeding 💚 Taken afgestemd op jouw capaciteit 💪 EIGENSCHAPPEN DIE VAN PAS KUNNEN KOMEN: Sociaal & beleefd Klantenservice-mindset Communicatievaardigheid Feedback van vrijwilligers kunnen verwerken Maatwerk kunnen leveren. Elke vrijwilliger met wie je contact hebt is anders. 🙋 Lijkt het je leuk om je in te zetten voor de leden van de Lymevereniging? Stuur ons dan zeker een berichtje! We willen kandidaten ruim de tijd geven om zich aan te melden. Daarom wordt er in februari contact opgenomen met alle kandidaten voor een kennismakingsgesprek.

Structureel
Eindhoven, Middelburg, Boxtel, Sittard-Geleen, Venray, Tilburg

Vrijwilligers Bevolkingszorg

Rode Kruis Regio Zuid - (Brabant / Zeeland / Limburg)

Bij een ramp of in een crisissituatie staat het team Bevolkingszorg van het Rode Kruis klaar om hulp te bieden aan getroffenen. Het Rode Kruis ondersteunt gemeenten bij bevolkingszorgtaken, zoals bijvoorbeeld bij de evacuatie en opvang van bewoners na een brand of overstroming. Of bij de opvang van mensen tijdens een tragische gebeurtenis. Jij bent hun eerste aanspreekpunt, biedt praktische hulp én een luisterend oor. Het Rode Kruis district Midden- en West-Brabant zoekt vrijwilligers om het team Bevolkingszorg te versterken. Wat vragen wij jou: - Je bent hulpvaardig en bereid de handen uit de mouwen te steken - Je hebt goede sociale vaardigheden, bent stressbestendig en flexibel - Je bent in staat om bij een oproep met eigen vervoer naar de inzetlocatie te komen - Je hebt een EHBO-diploma of bent bereid dit te halen en je volgt de basiscursus Bevolkingszorg - Je volgt daarna de benodigde bijscholingen - Je bent flexibel inzetbaar Wat bieden wij je? - Een goed gevoel, want je draagt bij aan het werk van het Rode Kruis - Je krijgt de kans je EHBO-kennis en -vaardigheden te gebruiken en up to date te houden - Diverse trainingen en onbeperkt toegang tot online e-learning platform - Je ontvangt reiskostenvergoeding en tijdens het uitvoeren van je taak ben je via het Rode Kruis verzekerd - De kans om jouw deskundigheid te vergroten en je talenten in te zetten/ontwikkelen Iets voor jou? Volg je hart en reageer nu door op de sollicitatieknop te drukken. Vertel meer over jezelf, je ervaring en motivatie. Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met ons op via vacatures.regiozuid@rodekruis.nl

Structureel
Tilburg

Vrijwilliger Kinderkamer

ContourdeTwern

Vrijwilligers Kinderkamer In de Tilburgse opvanglocaties voor Vluchtelingen uit Oekraïne wonen veel kinderen. Daarom zijn er op deze locaties ook ruimtes beschikbaar waar deze kinderen fijn en veilig kunnen spelen. Voor deze kinderkamers zijn we hard op zoek naar een aantal nieuwe vrijwilligers. Voor de opvanglocatie De Schans 123 zoeken we twee enthousiaste vrijwilligers die zelfstandig een groepje kinderen regelmatig een fijne en veilige speelplek kunnen bieden. Niemand wil dat kinderen in een noodopvang moeten verblijven. Helaas is de werkelijkheid op dit moment niet anders. Daarom maken we onze noodopvang zo kindvriendelijk mogelijk. Op elke locatie maken we een kindvriendelijke ruimte, waar kinderen in de leeftijd van 1 – 12 jaar onder begeleiding van getrainde vrijwilligers even uit de stress van hun situatie zijn en zich volledig kind kunnen voelen. In de kinderkamers bieden we de kinderen een plek waar ze veilig en begeleid kunnen spelen. Je krijgt uiteraard vooraf een training als je vrijwilliger in de kinderkamer wordt. Je wordt daarnaast begeleid door onze sociaal werkers, Mo & Remco. Ook krijg je via ons een training van UNICEF voor het werken met deze specifieke groep kinderen uit een oorlogssituatie. De speeluurtjes kan je grotendeels zelf invullen, bijvoorbeeld met knutselen en spelletjes doen, etc. Maar er is ook een opzet met een aantal vaste onderdelen beschikbaar vanuit de training. Ook is het op de Schans nog mogelijk om mee te denken over de inrichting van de kinderkamer. Het is fijn als je regelmatig ingezet kan worden zodat de kinderen ook echt een band met je krijgen. Ideaal is als je 2 keer per week 2 uur actief kan zijn op tijden dat de kinderen niet op school zijn (middag/begin avond/weekend). Maar ook als je onregelmatig beschikbaar kan zijn gaan we graag met je in gesprek! Naast de Schans is het ook mogelijk om actief te zijn op andere opvanglocaties! Mocht je hier interesse in hebben, laat het ons dan weten! Met vriendelijke groet, Mo Sociaal Werker Oekraïne-opvang de Schans/Sportweg

Structureel
Jongeren