csrf
VrijwilligersTilburg logo
VrijwilligersTilburg

Muziekids ETZ zoekt vrijwilligers.

Muziekids Studio zoekt vrijwilligers voor de woensdag De Muziekids Studio op locatie Elisabeth van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) zoekt nieuwe, enthousiaste vrijwilligers voor met name de woensdagen. Van vrijwilligers wordt verwacht dat ze het leuk vinden om te zingen en zich daarbij enigermate kunnen begeleiden met een instrument. In de prachtige muziekruimte zorgen Studioleiders Christel van der Bruggen en toegewijde vrijwilligers er dagelijks voor dat kinderen zich kunnen laten meevoeren door muziek en even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Om de activiteiten verder uit te breiden, is extra hulp nodig. Vooral op de woensdagen. Van vrijwilligers wordt verwacht dat ze zingen leuk vinden en zich tegelijkertijd met een instrument, zoals een gitaar, piano, accordeon of ukelele, enigszins kunnen begeleiden. Het is natuurlijk ook belangrijk dat vrijwilligers het fijn vinden om met kinderen, ook als ze ziek zijn, om te gaan. Vrijwilligers worden wekelijks ingeroosterd voor één of meerdere dagdelen, van 09.30 tot 12.30 uur, of van 12.00 tot 16.00 uur. Voor elke nieuwe vrijwilliger wordt door het ziekenhuis een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd. De Muziekids Studio biedt vrijwilligers een prettige werksfeer in een gezellig team en een prachtige studio. Maar bovenal biedt de Studio blije kinderen en dankbare ouders een stukje vreugde in moeilijke tijden. Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met studioleider Christel van der Bruggen via [telefoonnummer verborgen] of stuur een e-mail naar [e-mailadres verborgen]. Studioleider Christel van der Bruggen kijkt ernaar uit om nieuwe vrijwilligers te verwelkomen in het team. Belangstellenden zijn - om sfeer te proeven - van harte welkom om de Studio te bezoeken en om geheel vrijblijvend een dag(deel) mee te lopen.

Lees meer

structureel

Groenewoud

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Muziekids Studio zoekt vrijwilligers voor de woensdag

De Muziekids Studio op locatie Elisabeth van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) zoekt nieuwe, enthousiaste vrijwilligers voor met name de woensdagen. Van vrijwilligers wordt verwacht dat ze het leuk vinden om te zingen en zich daarbij enigermate kunnen begeleiden met een instrument.

In de prachtige muziekruimte zorgen Studioleiders Christel van der Bruggen en toegewijde vrijwilligers er dagelijks voor dat kinderen zich kunnen laten meevoeren door muziek en even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Om de activiteiten verder uit te breiden, is extra hulp nodig. Vooral op de woensdagen.

Van vrijwilligers wordt verwacht dat ze zingen leuk vinden en zich tegelijkertijd met een instrument, zoals een gitaar, piano, accordeon of ukelele, enigszins kunnen begeleiden. Het is natuurlijk ook belangrijk dat vrijwilligers het fijn vinden om met kinderen, ook als ze ziek zijn, om te gaan.

Vrijwilligers worden wekelijks ingeroosterd voor één of meerdere dagdelen, van 09.30 tot 12.30 uur, of van 12.00 tot 16.00 uur. Voor elke nieuwe vrijwilliger wordt door het ziekenhuis een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd.

De Muziekids Studio biedt vrijwilligers een prettige werksfeer in een gezellig team en een prachtige studio. Maar bovenal biedt de Studio blije kinderen en dankbare ouders een stukje vreugde in moeilijke tijden.

Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met studioleider Christel van der Bruggen via [telefoonnummer verborgen] of stuur een e-mail naar [e-mailadres verborgen]. Studioleider Christel van der Bruggen kijkt ernaar uit om nieuwe vrijwilligers te verwelkomen in het team. Belangstellenden zijn - om sfeer te proeven - van harte welkom om de Studio te bezoeken en om geheel vrijblijvend een dag(deel) mee te lopen.

Praktische informatie

Locatie

Groenewoud

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Impactgebied

Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis

Tilburg

Vrijwilliger verpleegafdeling ETZ

Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis

Jouw uitdaging Iedere dag is er een vrijwilliger aanwezig in de huiskamer van de verpleegafdeling. De vrijwilliger biedt de patiënten van de afdeling de gelegenheid tot afleiding en ontspanning, door middel van de volgende taken: • De vrijwilliger brengt patiënten (evt. in rolstoel) naar de huiskamer en weer terug naar de eigen kamer • De vrijwilliger biedt ruimte voor een praatje, een luisterend oor en troost waar nodig, zowel in de huiskamer als op de patiëntenkamers • De vrijwilliger biedt ontspannende activiteiten aan • De vrijwilliger zorgt ervoor dat de huiskamer er netjes, gezellig en verzorgd uitziet • De vrijwilliger voorziet de patiënten van eten en drinken (in samenspraak met dienstdoende zorg assistent) en ondersteunt bij de maaltijd Jouw profiel • Sociaalvaardig en kunnen samenwerken • Empathisch: betrokkenheid van bij patienten combineren met het vermogen afstand te nemen. • Zelfstandig binnen de gegeven kaders • Kunnen omgaan met diversiteit van patienten van de afdeling • Gemakkelijk contact kunnen maken en onderhouden met patienten • Creatief/initiatiefrijk in het bedenken van activiteiten met patienten • Flexibel • Mobiel • Stressbestendig. Ons aanbod Het ziekenhuis heeft veel aandacht voor vrijwilligers; ze worden zo goed mogelijk betrokken bij de ziekenhuisorganisatie. Vrijwilligers ontvangen het jaarlijkse eindejaarsgeschenk en festiviteiten voor personeel zijn ook voor vrijwilligers. Op de afdeling waar de vrijwilliger komt te werken, is een contactpersoon aangewezen als aanspreekpunt voor de dagelijkse gang van zaken. Beschikbaarheid Momenteel hebben wij verschillende vacatures van maandag tot en met vrijdag. Werktijden zijn van 10:00 tot 13:00 uur. Informatie en sollicitatie? Heb je belangstelling of vragen, dan kun je contact opnemen met Will, coördinator vrijwilligerswerk. Er wordt dan een afspraak met je gemaakt voor een eerste kennismaking. Als in dat gesprek blijkt dat beide partijen enthousiast zijn, volgt een plaatsingsgesprek op de afdeling. Daarna start je met een inwerkperiode waarin je de afdeling en het vrijwilligerswerk beter leert kennen. We werken met een proeftijd van ca. 2 maanden, daarna evalueren we hoe het gaat.

Structureel
Tilburg

Gastvrouw/heer polikliniek dermatologie

Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis

Gastvrouw/gastheer polikliniek dermatologie 1 dagdeel, 4uur per week Dit ga je doen Op de donderdagochtend is er één gastvrouw/heer aanwezig op het polikliniek Dermatologie, locatie Elisabeth • De gastvrouw/heer is aanwezig tijdens het spreekuur voor Mohs chirurgie • Ontvangt de patiënten en wijst patiënten de weg naar de betreffende wachtkamer binnen de polikliniek dermatologie waar de patiënten gedurende enkele uren verblijven tussen de behandelingen in. • Stellen de patiënten zo veel mogelijk op hun gemak en zorgen voor een kopje koffie/thee en eventueel tussen de middag voor een lunch. Voor algemene vragen van patiënten wordt doorverwezen naar de polikliniek medewerker Als vrijwilliger help je het verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Je bent gastgericht en werkt aanvullend op de professionele zorg. Dit doe je samen met Een groot team aan vrijwilligers. Binnen het ETZ leveren ongeveer 220 vrijwilligers dagelijks een belangrijke bijdrage in de vorm van service en gastvrijheid. Dit is een extra, unieke toegevoegde waarde voor onze patiënten en bezoekers. Dit past bij je als • Je fysiek en mentaal in een gezonde toestand verkeerd. • Je in staat bent een langere tijd te staan en te lopen. • Je beschikt over een positieve en servicegerichte houding. • Je eigen initiatief neemt. • Je beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en kan goed samenwerken. • Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden en gemakkelijk contact maakt. • Je een representatieve uitstraling hebt. • Je goed Nederlands spreekt. Uit teken van waardering heeft het ETZ veel aandacht voor vrijwilligers. Ieder jaar wordt er iets uit teken van waardering georganiseerd door coördinatoren, denk hierbij aan een vrijwilligersfeest. Net zoals als het personeel, ontvangen ook vrijwilligers een eindejaarsgeschenk en festiviteiten voor personeel zijn ook voor jou als vrijwilliger. Meld je aan! Neem bij belangstelling of vragen contact op met Annelies of Will. Je wordt dan geïnformeerd over een eerste kennismaking. Als in dat gesprek blijkt dat beide partijen enthousiast zijn, volgt een plaatsingsgesprek. Je start daarna met een inwerkperiode waarin je de afdeling en het vrijwilligerswerk beter leert kennen. We werken met een proeftijd van ca. 2 maanden, daarna evalueren we hoe het gaat.

Structureel
Tilburg

Gastvrouw/heer centrale hal Tweesteden zkhs

Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis

Gastvrouw/heer centrale hal ETZ Tweestedenziekenhuis, Tilburg 1 dagdeel, 3½ uur per week Dit ga je doen Als vrijwilliger help je het verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Je bent gastgericht en werkt aanvullend op de professionele zorg. Het vriendelijk ontvangen van bezoekers bij binnenkomst in de centrale hal is hier een onderdeel van. Als gastvrouw* werk je samen met een collega, en: • Begeleid je indien nodig de bezoekers bij de aanmeldzuilen. • Wijs je hen de weg richting de specialisten en de diverse behandelafdelingen. • Zorg je indien nodig voor een rolstoel en begeleid je de patiënt naar de juiste afdeling. • Bied je hand-en-spandiensten voor bezoekers, zoals; hulp bij parkeerautomaat, taxitelefoon e.d. * Vanwege de leesbaarheid spreken we in de vacature verder over gastvrouw Dit doe je samen met Een groot team aan vrijwilligers. Binnen het ETZ leveren ongeveer 220 vrijwilligers dagelijks een belangrijke bijdrage in de vorm van service en gastvrijheid. Dit is een extra, unieke toegevoegde waarde voor onze patiënten en bezoekers. Dit past bij je als • Je fysiek en mentaal in een gezonde toestand verkeerd. • Je in staat bent een langere tijd te staan en te lopen. • Je beschikt over een positieve en servicegerichte houding. • Je eigen initiatief neemt. • Je beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en kan goed samenwerken. • Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden en gemakkelijk contact maakt. • Je een representatieve uitstraling hebt. • Je goed Nederlands spreekt. Uit teken van waardering heeft het ETZ veel aandacht voor vrijwilligers. Ieder jaar wordt er iets uit teken van waardering georganiseerd door coördinatoren, denk hierbij aan een etentje. Net zoals als het personeel, ontvangen ook vrijwilligers een eindejaarsgeschenk en festiviteiten voor personeel zijn ook voor jou als vrijwilliger. Meld je aan! Neem bij belangstelling of vragen contact op met Annelies en Will of stuur een bericht, coördinatoren vrijwilligerswerk. Je wordt dan geïnformeerd over een eerste kennismaking. Als in dat gesprek blijkt dat beide partijen enthousiast zijn, volgt een plaatsingsgesprek. Je start daarna met een inwerkperiode waarin je de afdeling en het vrijwilligerswerk beter leert kennen. We werken met een proeftijd van ca. 2 maanden, daarna evalueren we hoe het gaat.

Structureel
Tilburg

Gastvrouw/gastheer poliklinieken

Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis

Dit ga je doen Als vrijwilliger help je het verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Je bent gastgericht en werkt aanvullend op de professionele zorg. Daar hoort een gastvrij en buitengewoon ontvangst voor de bezoekers van de polikliniek bij. Om het bezoek zo aangenaam mogelijk te maken wordt tijdens het wachten iets te drinken aangeboden. Als gastvrouw*: * Schenk je koffie en thee in voor de wachtende patiënten in de polikliniek. Per dagdeel worden er twee rondes gratis koffie en thee aangeboden. * Ruim je de bekers op en maak je de tafels netjes en schoon. * Zet je waar nodig de stoelen recht en orden je de tijdschriften in de wachtruimte. * Vanwege de leesbaarheid spreken we in de vacature verder over gastvrouw. Dit doe je samen met een groot team aan vrijwilligers. Binnen het ETZ leveren ongeveer 220 vrijwilligers dagelijks een belangrijke bijdrage in de vorm van service en gastvrijheid. Dit is een extra, unieke toegevoegde waarde voor onze patiënten en bezoekers. Dit past bij je als * Je fysiek en mentaal in een gezonde toestand verkeerd. * Je voldoende lichamelijke conditie hebt om een langere tijd te lopen. * Je een actieve en gastgerichte houding hebt. * Je een representatief overkomen hebt. * Je in staat bent om te werken volgens de hygiëne maatregelen van de catering. * Je beschikt over goede contactuele eigenschappen. * Je in staat bent in teamverband te functioneren. * Je goed Nederlands spreekt. Uit teken van waardering heeft het ETZ veel aandacht voor vrijwilligers. Ieder jaar wordt er iets uit teken van waardering georganiseerd door coördinatoren, denk hierbij aan een uitje of etentje. Net zoals als het personeel, ontvangen ook vrijwilligers een eindejaarsgeschenk. De georganiseerde festiviteiten voor personeel zijn ook voor jou als vrijwilliger. Meld je aan! Neem bij belangstelling of vragen contact op met Annelies of Will, coördinatoren vrijwilligerswerk. Je wordt dan geïnformeerd over een eerste kennismaking. Als in dat gesprek blijkt dat beide partijen enthousiast zijn, volgt een plaatsingsgesprek. Je start daarna met een inwerkperiode waarin je de afdeling en het vrijwilligerswerk beter leert kennen. We werken met een proeftijd van ca. 2 maanden, daarna evalueren we hoe het gaat.

Structureel

Anderen bekeken ook

Tilburg

Kaartje voor eenzame ouderen

VrijwilligersTilburg

Bezorg ouderen letterlijk een glimlach door het sturen van een leuk kaartje! Veel ouderen in Nederland voelen zich eenzaam. Een kaartje bezorgt letterlijk een glimlach, en is zo geschreven. Wij zorgen ervoor dat jouw kaartjes terecht komen bij eenzame ouderen in heel Nederland. Stuur jij ook een kaartje naar ouderen? ✅ Het werkt heel eenvoudig: 1. Klik hieronder op 'ik doe mee' 2. Laat je naam en e-mailadres achter (of log in), zo weten wij wie er mee wil doen aan de actie 3. Je ontvangt een adres en tips voor het schrijven en versturen van je kaartje. Dat kan gewoon vanuit huis en mag natuurlijk ook samen met collega's, vrienden of je familie. Hoe meer hoe leuker! Klaar, je hebt iemand een grote glimlach bezorgd! #doing good Ook geschikt als #familievrijwilligerswerk

Eenmalig
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Tilburg

Buurt clean-up (15+ minuten)

VrijwilligersTilburg

Mondkapjes, plastic verpakkingen, zwerfafval... bah, niet zo goed voor de dieren en natuur in jouw buurt. Help een kwartiertje of meer mee, samen houden we Nederland schoon! Je kunt in je eentje in actie komen. Of samen met buren, vrienden, je team, school of sportclub. En ook hoe vaak jij/jullie aan de slag willen: ✔️ Ga een keer op pad door je buurt en raap tijdens je ommetje het afval op ✔️ Adopteer een stukje buurt (en krijg gratis schoonmaakspullen!) ✔️ Haak aan bij een actie in de buurt. Klik op 'ik doe mee', dan sturen we je een mailtje over hoe het werkt en hoe je mee kunt doen (natuurlijk vrijblijvend) Alvast super bedankt voor je hulp! #klimaat #natuur #duurzaam #makkelijk Deze challenge is ook geschikt voor #familievrijwilligerswerk

Structureel
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Tilburg

Challenge: 30 dagen vega(n) of minder meat

VrijwilligersTilburg

Wil jij minder vlees proberen te eten maar vind je het lastig? Doe mee met deze challenge en kies je uitdaging: vega (geen vlees), vegan (geen dierlijke producten) of gewoon minder vlees. Je krijgt 30 dagen lang de leukste, makkelijkste én smakelijkste recepten in je inbox. Goed voor je lijf, de planeet en je redt dierenlevens. Met deze challenge maak je starten ook nog eens super makkelijk. Klik op 'Doe mee' en ga de challenge aan! Deze uitdaging is ook geschikt voor #familievrijwilligerswerk

Project
Jongeren
Challenge
Tilburg

Actie tegen armoede [Challenge]

VrijwilligersTilburg

Steeds meer huishoudens hebben moeite om elke maand rond te komen. Met deze challenge kun je iets betekenen voor mensen in jouw omgeving die het moeilijk hebben. Waarom dit belangrijk is: Met de stijgende energiekosten en inflatie hebben steeds meer gezinnen het moeilijk. Basisbehoeften als een warm huis, een warme maaltijd, naar school kunnen gaan etc. worden een dagelijkse uitdaging. Als iedereen een klein beetje helpt, kunnen we samen heel veel mensen helpen. Dat is nodig, want inmiddels leven meer dan 1 miljoen Nederlands rondom de armoedegrens. Wat je gaat doen: ✅ Lezen/luisteren: extra informatie over waarom, wat en hoe armoede aan te pakken ✅ Doen: we hebben 15 praktische acties verzameld waarmee je vandaag, in een uurtje (of iets meer) iets kunt doen tegen armoede in jouw buurt. Dus heb jij een uurtje? Meld je aan voor deze challenge tegen armoede in Nederland! #administratie #maatje # schuld #hulp #challenge

Eenmalig
Challenge
Dordrecht, Amersfoort, Breda, Tilburg

Regionaal OV Expert Rover

Reizigersvereniging Rover

SAMENVATTING Heb jij interesse in het OV in jouw regio en wil je jouw kennis op dit gebied vergroten? Voor de regionale afdelingen van Rover zijn we op zoek naar een OV Expert! UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Binnen de afdeling ben je actief om de belangen van de reiziger op regionaal niveau in de gaten te houden. Je bekijkt nieuwe plannen van vervoerders en overlegt hierover met de betrokken partijen. Daarnaast vertegenwoordig je Rover in de regionale overlegplatforms (Rocov’s - https://www.rover.nl/activiteiten/overlegorganen), waar wettelijk advies wordt gegeven over vervoersplannen en wijzigingsvoorstellen. WAT GA JE DOEN • Verbetermogelijkheden bedenken voor het OV in je eigen regio; • Je houdt in de gaten wat vervoersbedrijven en lokale OV-autoriteiten zoal aan plannen hebben en maken en houdt het speelveld bij; • Je vertegenwoordigt Rover in het Rocov (Regionale Overlegplatforms) met overtuiging en tact • Je draagt actief bij aan de vergaderingen van het bestuur en helpt mee met het organiseren van activiteiten DAAROM VRAGEN WIJ • Inhoudelijke en actuele OV-kennis (ook mogelijk te maken met goede training); • Bereidheid om regelmatig te vergaderen; • In staat zijn om lange en soms ingewikkelde stukken zoals adviesaanvragen en beleidsstukken te lezen en te interpreteren; • Een goede Rover-ambassadeur die in de mening en visie van Rover uitdraagt; • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. WAT LEVERT HET JOU OP • Een verantwoordelijke en inhoudelijke functie die goed op je CV staat; • Voldoende ruimte en vrijheid om nieuwe ideeën te ontwikkelen en uit te voeren; • Een mooie kans om een netwerk op te bouwen in het openbaar vervoer in jouw regio; • Je hebt inspraak in de lokale politiek en beleidsvorming; • Je krijgt ondersteuning van de Vrijwilligerscoördinator; • De gelegenheid om trainingen te volgen over thema’s die in het Rocov aan de orde komen; • Je ontvangt uiteraard een Reiskostenvergoeding. OVER REIZIGERSVERENIGING ROVER Reizigersvereniging Rover is dé stem van de reiziger in het openbaar vervoer. Wij weten wat er bij de reiziger speelt en kaarten dit aan bij vervoersbedrijven, overheden en via de media. Wij zetten ons in voor goed openbaar vervoer als aantrekkelijk alternatief voor auto en vliegtuig.

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Ledencoördinator - Lymevereniging

Lymevereniging

Heb jij een passie voor organiseren en ondersteunen? Meld je dan aan als ledencoördinator! Zonder leden geen Lymevereniging, dus daarom willen we hen goed ontvangen, ondersteunen en zorgen dat zij zich gehoord voelen! Kan vanuit huis en bijscholing mogelijk! WAT GA JE DOEN ALS LEDENCOÖRDINATOR? 1️⃣💚 Nieuwe leden welkom heten: Nieuwe leden bedanken, welkom heten en een welkomstpakket toesturen. 2️⃣🙋 Aanspreekpunt voor leden: Een plek zijn waar leden al hun vragen kunnen stellen en om hulp kunnen vragen. 3️⃣📊 Relatiebeheer & tevredenheid inventariseren van leden: Zorgen dat leden zich gehoord en verbonden met de vereniging voelen en zorgen dat mogelijke problemen snel opgepakt kunnen worden. 4️⃣📞 Contact rondom contributie: Leden helpen bij vragen rondom contributie en contact opnemen over niet betaalde contributie. 5️⃣📣 Ledenwerving: Nadenken over wervingsstrategieën en samenwerken met andere afdelingen om deze in te zetten. ✅ VOORDELEN VAN DEZE FUNCTIE 💚 Kan vanuit huis 💚 Tijd zelf indelen 💚 Goede begeleiding 💚 Mogelijkheid tot co-werken 💚 Mogelijkheid tot scholing 💚 Vrijwilligersvergoeding 💚 Onkostenvergoeding 💚 Taken afgestemd op jouw capaciteit 💪 EIGENSCHAPPEN DIE VAN PAS KUNNEN KOMEN: Sociaal & beleefd Klantenservice-mindset Communicatievaardigheid Feedback van vrijwilligers kunnen verwerken Maatwerk kunnen leveren. Elke vrijwilliger met wie je contact hebt is anders. 🙋 Lijkt het je leuk om je in te zetten voor de leden van de Lymevereniging? Stuur ons dan zeker een berichtje! We willen kandidaten ruim de tijd geven om zich aan te melden. Daarom wordt er in februari contact opgenomen met alle kandidaten voor een kennismakingsgesprek.

Structureel
Eindhoven, Middelburg, Boxtel, Sittard-Geleen, Venray, Tilburg

Vrijwilligers Bevolkingszorg

Rode Kruis Regio Zuid - (Brabant / Zeeland / Limburg)

Bij een ramp of in een crisissituatie staat het team Bevolkingszorg van het Rode Kruis klaar om hulp te bieden aan getroffenen. Het Rode Kruis ondersteunt gemeenten bij bevolkingszorgtaken, zoals bijvoorbeeld bij de evacuatie en opvang van bewoners na een brand of overstroming. Of bij de opvang van mensen tijdens een tragische gebeurtenis. Jij bent hun eerste aanspreekpunt, biedt praktische hulp én een luisterend oor. Het Rode Kruis district Midden- en West-Brabant zoekt vrijwilligers om het team Bevolkingszorg te versterken. Wat vragen wij jou: - Je bent hulpvaardig en bereid de handen uit de mouwen te steken - Je hebt goede sociale vaardigheden, bent stressbestendig en flexibel - Je bent in staat om bij een oproep met eigen vervoer naar de inzetlocatie te komen - Je hebt een EHBO-diploma of bent bereid dit te halen en je volgt de basiscursus Bevolkingszorg - Je volgt daarna de benodigde bijscholingen - Je bent flexibel inzetbaar Wat bieden wij je? - Een goed gevoel, want je draagt bij aan het werk van het Rode Kruis - Je krijgt de kans je EHBO-kennis en -vaardigheden te gebruiken en up to date te houden - Diverse trainingen en onbeperkt toegang tot online e-learning platform - Je ontvangt reiskostenvergoeding en tijdens het uitvoeren van je taak ben je via het Rode Kruis verzekerd - De kans om jouw deskundigheid te vergroten en je talenten in te zetten/ontwikkelen Iets voor jou? Volg je hart en reageer nu door op de sollicitatieknop te drukken. Vertel meer over jezelf, je ervaring en motivatie. Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met ons op via vacatures.regiozuid@rodekruis.nl

Structureel
Tilburg, Bergen op Zoom, Breda, Oisterwijk, Roosendaal

Spelleider Humanity Game (vrijwillig)

Rode Kruis Regio Zuid - (Brabant / Zeeland / Limburg)

Spelleider Humanity Game Humanity Game is een educatief spel waarbij leerlingen in de huid van een Rode Kruis-hulpverlener kruipen. Ze moeten beslissingen nemen waar hulpverleners in hun werk mee te maken krijgen. Welke hulpgoederen zou je inzetten tijdens een ernstige ramp? Zorg je als eerste voor medische hulp of toch schoon drinkwater? In de Humanity Game ervaren de leerlingen dat het bieden van noodhulp niet eenvoudig is. Wat ga jij doen? Als spelleider speel je dit educatieve spel samen met de leerlingen en moedig je hen aan om goed na te denken en de juiste keuzes te maken. Wat bieden wij? • De mogelijkheid om presentatie- en didactische vaardigheden op te doen • Een Humanity Game training en verdere ondersteuning • Je maakt deel uit van een enthousiast educatieteam uit West-Brabant van het Rode Kruis • Op basis van jouw persoonlijke wensen en beschikbaarheid ingezet worden • Een mooie aanvulling op je cv • Reis- en onkostenvergoeding Wat vragen we van jou? • Je staat graag voor de klas en werkt graag met jongeren • Je kan met een gevoel voor humor en/of creativiteit het onverwachte hanteren • Je vindt het leuk om een discussie op gang te brengen • Je bent gemiddeld 6 keer per jaar een paar uur inzetbaar tijdens schooltijden • Je bent bereid af te reizen naar Oudenbosch om de Humanity Game te begeleiden Meld je nu aan! Kom jij het educatieteam als spelleider van de Humanity Game versterken? Stuur je CV met een korte motivatie naar vacatures.regiozuid@rodekruis.nl

Structureel