training mijn ervaringsverhaal NAH
Onlangs hebben vrijwilligers van Stichting NAHkracht Brabant de training ‘Mijn Ervaringsverhaal NAH’ feestelijk afgerond. Deze training werd mede mogelijk gemaakt door een succesvolle subsidieaanvraag vanuit de deskundigheidsbevordering: een regeling voor de (bij)scholing van vrijwilligers, uitgevoerd VrijwilligersTilburg namens de gemeente.
VERTROUWEN
Acht cursisten met niet-aangeboren-hersenletsel volgden deze training, die maar liefst vijf maanden duurde. In die periode werkten ze aan hun eigen ervaringsverhaal. Geen gemakkelijk opgave, zo bleek uit de emoties die geregeld naar boven kwamen. Gelukkig was het een kleine groep, waarin veel aandacht voor en respect naar elkaar was. De openheid en het vertrouwen was er dan ook snel!
Delen
Komende periode willen de cursisten hun persoonlijke ervaringsverhalen ook delen met anderen. Daarmee geven ze inzicht in wat het betekent om met NAH te leven. Tips, over wat hen geholpen heeft en hoe je anderen kunt helpen.
“Door mijn verhaal op schrift te zetten, is het voor mij zelf ook duidelijk geworden”.
“Ik weet nu ook dat ik niet de enige ben”.
"ik weet nu ook dat ik niet de enige ben"
Certificering
Met trots konden de acht cursisten in het bijzijn van hun partner, ouders, kinderen of begeleider en vrienden het certificaat in ontvangst nemen. Wat een feestelijk moment!
Bedankt!
Stichting NAHkracht Brabant nam het initiatief om deze training te organiseren. "Bedankt aan iedereen die zich ingezet heeft om deze training tot een succes te maken. Ook aan het Zorgnetwerk Midden-Brabant, die gedurende de gehele training een ruimte ter beschikking stelde. En aan de Vrijwilligersacademie Tilburg en de Hersenstichting, die ons een subsidie toekende", Stichting NAHkracht Brabant.
jezelf ontwikkelen?
Soms wil je als vrijwilliger je kennis vergroten of vaardigheden verbeteren, zodat je jouw vrijwilligersactiviteit nog beter kan uitvoeren. Je kunt hiervoor terecht bij onze Vrijwilligersacademie, waar je allerlei trainingen en workshops vindt. De meeste daarvan kun je gratis of voor een gering bedrag volgen. Naast fysieke bijeenkomsten bestaat ons aanbod ook uit online cursussen, zo kun je zelf bepalen waar, wanneer en in welk tempo je iets leert.
Meer informatie
Tarik
verhaal van TARIK Tarik (26) heeft een groot hart voor mensen die minder te besteden hebben en mensen die vanwege fysieke of mentale uitdagingen beperkter in hun mogelijkheden zijn. Sinds 2020 zet hij zich in als vrijwilliger om iets goeds te doen voor deze mensen. Hij vindt het belangrijk om bij te dragen aan hun welzijn en geluk. Maak kennis met tarikTekst: Cindy van Hamond | Fotografie: Björn van HamondTarik is actief als vrijwilliger bij Amarant en Stichting SterkInBeweging. Deze organisaties hebben als doel om mensen gezonder, blijer en gewaardeerd te laten voelen, ondanks de tegenslagen die zij ervaren. Wat hij doetAls vrijwilliger brengt Tarik wekelijks een bezoekje aan mensen van deze stichting. Tijdens deze bezoeken maakt hij een praatje of doet hij een activiteit met hen. Dit zorgt ervoor dat zij even lekker van hun af kunnen praten, ervaringen kunnen delen en we samen een gezellige tijd hebben. “Ik zie dat mensen tijdens zo’n gesprek echt even ontspannen en kan soms ook meedenken en tips geven.”Foto hiernaast is van Tarik zelf Mooiste ervaringVoor Tarik is de waardering van degenen die hij helpt het mooiste aan zijn vrijwilligerswerk. Het zien van hun blijdschap en dankbaarheid geeft hem veel voldoening. Hij moedigt iedereen aan om vrijwilligerswerk te doen, omdat je er zelf ook veel voldoening uit haalt. “Het geeft een fijn gevoel om iets voor anderen te kunnen betekenen.” Levensmotto "Wie goed doet, goed ontmoet." Tarik gelooft er sterk in dat je vanuit acceptatie verder komt. "Het is wat het is, accepteer de situatie en kijk vanuit daar wat wel mogelijk is. Dan zul je positiever in het leven staan en meer energie ervaren." "Wie goed doet, goed ontmoet." word ook vrijwilligerBen jij na het lezen van Tariks verhaal geïnspireerd? Wil je zelf ook iets voor een ander of je buurt betekenen? Kijk dan welk vrijwilligersproject jou het beste past en maak het verschil.Bezoek onderstaande pagina en ontdek de vele mogelijkheden om je in te zetten als vrijwilliger.HULPVRAGEN
Lees het verhaal