BeChallenged013 is het vrijwilligerswerk voor en door jongeren. Het zet zich in voor jongeren die vastlopen op verschillende gebieden. Ons doel is om deze jongeren (i.s.m. school en andere samenwerkingspartners) een toekomstperspectief te bieden waar zij volledig achter staan en gelukkig mee zijn. Dit doen we door een traject met hen aan te gaan waar ze zichzelf én hun talenten leren (her)ontdekken middels een zelf ontwikkelde methodiek. Door ervaring op te doen in het vrijwilligerswerk werken de jongeren aan hun talenten, werknemersvaardigheden en de 21e eeuwse vaardigheden.

Jongeren aan het woord

 Dit zeggen jongeren over hun ervaringen bij BeChallenged013:

Bram:

Wat betekent BeChallenged013 voor jou?
“Ritme, structuur, een warm bad. Samen te zijn met de rest. Ik zie geen obstakel meer om naar mijn (vrijwilligers)werk te gaan.”

Hoe zag jouw leven eruit vóór BeChallenged?
“Ik zat thuis in de ziektewet. Ik had geen structuur en geen ritme.”

Noah:

Wat betekent BeChallenged013 voor jou?
“Ontwikkeling in het vakgebied waarin ik wil gaan werken (jongerenwerk), gezelligheid. Je gaat je beter voelen, je bent in een gezellige omgeving en je hebt voldoening dat je mensen helpt.

Hoe zag jouw leven eruit vóór BeChallenged?
“Uitzichtloos, ik hoorde alleen maar negatieve dingen over mezelf; dat ik het niet zou gaan halen. Ik was neerslachtig.”

Anoniem:

Wat betekent BeChallenged013 voor jou?
“Heel veel liefde, dat ik uit huis ga en wat te doen heb. Dat ik mezelf leer kennen, dat ik aan mijn talenten kan werken. Ik wist niet wat ik wilde, nu weet ik wat ik leuk vind.”

Hoe zag jouw leven eruit vóór BeChallenged?
“Ik zat thuis, ging niet naar buiten, was super depressief. Ik kreeg paniekaanvallen als ik naar buiten ging, het was slecht.”

Daisy:

Wat betekent BeChallenged013 voor jou?
“Structuur, mijn eigen dagelijkse invulling, je voelt je weer nodig voor iets. Ik kan me bij BeChallenged ontwikkelen op een gebied dat aansluit bij mijn opleiding straks” (opleiding tot ervaringsdeskundige).

Hoe zag jouw leven eruit vóór BeChallenged?
“Saai, ik had doordeweeks geen invulling in mijn dagen, ik zat veel thuis.”

Mart:

Wat betekent BeChallenged013 voor jou?
“Groei, liefde en passie. Groei omdat je de vrijheid hebt om te kunnen groeien in de persoon die je bent, omdat je daar de vrijheid voor krijgt omdat je daar de liefde voor krijgt. Liefde en de passie vind ik in de sfeer en het respect en de waardering die je krijgt is onbeschrijfelijk. Ik heb bij veel organisaties gezeten, maar hier heb je alles.”

Hoe zag jouw leven eruit voor BeChallenged?
“Rommelig, niet gewaardeerd en saai. BeChallenged is voor mij de kleurplaat die ik zelf mocht inkleuren en die kans heb ik nergens gehad. Mijn leven werd altijd ingekleurd en nu mag ik dat zelf doen.”

Joshua:

Wat betekent BeChallenged013 voor jou?
“Er is veel vrijheid voor mijn eigen inbreng. Er wordt naar elkaar geluisterd. Er is een goede sfeer en kans om te groeien. Ik maak goede contacten en heb het naar mijn zin. Ik heb de kans gekregen om mijn waarde te verhogen, om mijn methodiek ik elkaar te zetten en te optimaliseren. BeChallenged013 geeft me de gelegenheid om meters te maken en me verder te ontwikkelen. Om ervaring op te doen en in extase op te bloeien (dat je op je piek kan presteren). Ik heb sociale contacten opgedaan, contact met burgemeester en met een lid van de tweede kamer.”

Hoe zag jouw leven eruit vóór BeChallenged?
“Pijnlijk, geïsoleerd, op mezelf. Ik zat in een grijs gebied zonder diepgang. Ik zat op de rand van legaliteit versus illegaliteit. Het was erop of eronder, uitzichtloos, geen vooruitzicht, mijn emmer zat vol.”

Doe mee!

Heeft jouw organisatie een vrijwilligersplek voor deze gemotiveerde jongeren?
Neem contact op met Maria Melis: maria@r-newt.nl / 06 2276 1257