Op dinsdag 19 maart organiseerden we onze jaarlijkse vrijwilligersmarkt. Net als vorig jaar tijdens de Dutch Happiness Week. Want uit diverse onderzoeken blijkt dat vrijwilligerswerk bijdraagt aan je geluksgevoel.

Dutch Happiness Week

De Internationale Dag van het Geluk wordt wereldwijd op 20 maart gevierd. De Internationale Dag van het Geluk werd ingesteld door Verenigde Naties.
Fontys Hogeschool organiseert elke jaar rondom deze dag de "Dutch Happiness Week"  in Tilburg, Eindhoven, Roerdalen en Schagen.

Ook dit jaar mochten wij op hun programma meeliften omdat uit diverse onderzoeken is gebleken dat vrijwilligerswerk een positieve bijdrage levert aan je geluk.
Fontys Hogescholen stelde daarom ook haar ruimte beschikbaar voor de markt en voor het theatercollege.

 Bekijk de foto's op Facebook en Instagram.

44 organisaties

Maar liefst 44 organisaties uit diverse sectoren presenteerden zich aan de (potentiele) vrijwilligers. Er waren organisaties aanwezig uit de sectoren Evenementen, Goede Doelen, Zorg, Welzijn, Sport, Recreatie, Natuur en Milieu, Kunst en Cultuur.

Daarnaast aanwezig een aantal participatie projecten, de afdeling Werk en Inkomen van de Gemeente Tilburg en natuurlijk onze collega's van de Vrijwilligerspunten in de wijken.

Diverse organisaties gaven aan leuke gesprekken te hebben gehad en enthousiaste vrijwilligers te hebben getroffen.

Theatercollege

Tijdens de markt verzorgde Jaap Vriend het theatercollege: " De negen open deuren".

Jaap is trainer en theatermaker. Hij werkt sinds 2010 als trainer voor de Vrijwilligersacademie in Amsterdam en voor zichzelf.
Het theatercollege is een interactieve onemanshow: een expert of ervaringsdeskundige geeft een onderhoudend en vermakelijk college, waar het publiek volop bij betrokken wordt.

Het college werd door de aanwezige vrijwilligers als positief en enthousiast beoordeeld.

Omroep Tilburg