Kijk mee met de Vrijwilligersreis
Je heb een website, doet iets op social media en hebt een vrijwilligersvacature uitgezet op een lokale vacaturebank. Laat ze nu maar komen die vrijwilligers.

Uitzending gemist?

Op donderdag 30 januari 2020 verzorgde Heleen de webinar 'De Vrijwilligersreis'. Klik hier om de webinar terug te kijken.

Kijk mee met de Vrijwilligersreis

Je heb een website, doet iets op social media en hebt een vrijwilligersvacature uitgezet op een lokale vacaturebank. Laat ze nu maar komen die vrijwilligers.

Maar wat je niet weet is hoe die potentiële vrijwilliger jouw informatie ervaart. En daar valt best veel te verbeteren. Want wat ziet een potentiële vrijwilliger als hij voor het eerst op jouw website komt? Of als hij jouw vacature leest? Hoe makkelijk is het voor hem om zich aan te melden?

De vrijwilliger maakt een reis. Vanaf het moment dat hij voor het eerst van jouw organisatie hoort, langs socialmediaberichten, langs vacatures op een vacaturebank naar jouw website. En als het goed is van daaruit naar de aanmelding en het kennismakingsgesprek.

De echte vrijwilligersreis gaat door tot het moment van afscheid. Maar in dit webinar (online workshop) gaan we vooral kijken naar het begin. Wat ziet een potentiële vrijwilliger bij zijn kennismaking met jouw organisatie? Wat zal hem aanspreken en waarop raak je hem kwijt? Aan de hand van echte praktijkvoorbeelden lopen we samen een stukje mee met de vrijwilligersreis.

En weet je wat? Als je durft mag je jouw organisatie aanmelden. Tijdens het webinar bespreekt Heleen van Egmond drie organisaties en misschien wel die van jou.

The Happy Volunteer

Heleen van Egmond is gespecialiseerd in vrijwilligersmanagement. Ze verzorgt door het hele land zeer toegankelijke workshops voor vrijwilligersorganisaties. In 2019 organiseerde ze voor Vrijwilligers Tilburg een V•Day over Profileren. Wij zijn enthousiast over haar en zien vol vertrouwen uit naar deze webinar.

Lees meer over The Happy Volunteer.