Vrijwilligersacademie Tilburg

De laatste jaren wordt de plaats van de vrijwilliger en vrijwilligershulp in de samenleving steeds belangrijker. Jouw rol als vrijwilliger verandert en er wordt steeds meer van je verwacht. Mede daardoor kun je behoefte  hebben aan het opdoen van kennis en vaardigheden, die van belang zijn voor jouw vrijwilligerswerk. Speciaal hiervoor is de Vrijwilligersacademie Tilburg in het leven geroepen: een digitaal platform voor Tilburg van ContourdeTwern en samenwerkende partners (Amarantgroep, Bibliotheek Midden-Brabant, Impegno, Sportbedrijf Tilburg, de Tilburgse Sportraad, Zorgbelang Brabant, de Wever, GGD Hart voor Brabant en Humanitas.

Cursusaanbod vrijwilligers
Vrijwilligersacademie Tilburg is er om vrijwilligers en organisaties te helpen bij het verwerven en delen van kennis. Dit doen we door het organiseren van cursussen, workshops, trainingen en bijeenkomsten voor vrijwilligers, die werkzaam zijn bij een organisatie in de gemeente Tilburg. En voor beginnende vrijwilligers of voor vrijwilligers die al jaren werkzaam zijn en hun kennis verder willen verdiepen. 

Het scholingsaanbod is heel divers. De meeste cursussen zijn gratis en een specifieke vooropleiding is over het algemeen niet nodig. Hier vind je het actuele cursusaanbod en kun je je meteen inschrijven. Je kunt ook in één oogopslag zien of er nog plaats is voor een bepaalde cursus.

Ondersteuning beroepskrachten
Voor beroepskrachten van Tilburgse organisaties die met vrijwilligers werken, organiseert Vrijwilligersacademie Tilburg regelmatig een symposium, workshop of masterclass.