Cursusaanbod voor vrijwilligers

 

We vinden het belangrijk dat vrijwilligers gewaardeerd worden. Een van de manieren waarop we dat willen doen is scholing. Het is belangrijk dat je als vrijwilliger goed beslagen ten ijs komt en bovendien is het ook leuk om te steeds te blijven ontwikkelen. Als vrijwilliger mag je deelnemen aan het cursusaanbod van onze Vrijwilligersacademie. De meeste cursussen, workshops en trainingen zijn gratis.

Daarnaast wijzen we graag op onderstaande e-learning cursusaanbod.

Humanitas

Humanitas biedt gratis online trainingen aan voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in het land. In overleg met 13 andere landelijke vrijwilligers- en mantelzorgorganisaties zijn zes onderwerpen gekozen die ook voor hen het meest relevant zijn. Aan de hand van oefeningen, filmpjes en achtergrondinformatie krijgen vrijwilligers en mantelzorgers in korte tijd handvatten over de volgende onderwerpen:

Word dementievriendelijk

Test je kennis over dementie en doe de training

Ook als vrijwilliger krijg je te maken met mensen met dementie, bijvoorbeeld bij de sportvereniging of in het verzorgingshuis. Aan de hand van deze training leer je hoe je dementie kunt herkennen en krijg je handvatten hoe je goed kunt omgaan met iemand met dementie. Het volgen van deze training kan eenvoudig online en kost slechts 10-15 minuten!  

Vinden en binden van vrijwilligers

Leer met deze gratis online cursus hoe je als vrijwilligersorganisatie succesvol vrijwilligers kunt werven en begeleiden. Na afloop ontvang je een persoonlijk plan van aanpak voor jouw organisatie. Lees hoe je vrijwilligers kunt vinden en binden en start de cursus.

Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA)

Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het IVA certificaat direct in je mailbox! Leer  hoe jij verantwoord alcohol kunt schenken en start de cursus.

Evenementenverkeersregelaars

Ook voor de instructie en toesting van evenementenverkeersregelaars is een e-learningmodule ontwikkeld. De handelingen voor het verkrijgen van de verplichte instructieverklaring kan voortaan op elk gewenst moment en op elk gewenste plaats met de computer worden uitgevoerd. Lees meer over deze e-learningmodule. De e-learningmodule is te vinden op verkeersregelaarsexamen.nl

Webinars 'Werken met vrijwilligers'

Movisie verzorgde een drietal webinars over werken met vrijwilligers. Ze duren elk 45 minuten en zijn zeker de moeite waard om eens terug te kijken.